Antena 3 CNN Politică Coaliţia şchioapătă în teritoriu: Baronii PSD ameninţă cu ruperea protocoalelor locale

Coaliţia şchioapătă în teritoriu: Baronii PSD ameninţă cu ruperea protocoalelor locale

Coaliţia şchioapătă în teritoriu: Baronii PSD ameninţă cu ruperea protocoalelor locale
Sursa foto: Gheorghe Nichita
30 Iul 2009   •   18:10

Scandalul şi diferendele de la centru din cadrul coaliţiei de guvernare se propagă şi în teritoriu. Social-democraţii şi democrat-liberalii ameninţă cu ruperea protocolului de colaborare la nivelul judeţelelor Iaşi şi Vaslui. Dacă în fosta capitală a Moldovei, pesedistul Gheorghe Nichita invocă blocarea unor proiecte de către partenerii de coaliţie la nivelul Consiliului Local, mai la sud, colegul său de partid, Dumitru Buzatu se face foc şi pară la auzul veştii că PDL intenţionează să recompenseze cu fonduri de la bugetul de stat pe primarii PNL şi PRM care şi-au manifestat sprijinul pentru candidatura lui Traian Băsescu la prezidenţiale. Lucurile nu stau mai bine nici la nivelul Sucevei sau a unor judeţe din Oltenia acolo unde reprezentanţii locali ai celor două partide de guvernământ nu pierd nici un prilej pentru a se şicana şi ataca politic reciproc.
Preşedintele PSD Gheorghe Nichita a ameninţat joi cu posibilitatea ruperii coaliţiei PSD-PDL la Iaşi, dacă democrat-liberalii nu vor înceta să blocheze în Consiliul Local o serie de proiecte, considerate importante pentru oraş.
"Nu vreau să fiu şantajat de membrii coaliţiei, că votăm într-un fel doar dacă amânăm un anume proiect. Cei de la PDL Iaşi trebuie să-şi facă ordine în propria curte şi să fie constructivi în ceea ce priveşte proiectele Iaşiului. Se va face o analiză la nivelul coaliţiei şi s-ar putea ajunge chiar şi la ruperea coaliţiei", a declarat primarul Iaşiului, citat de Mediafax.
De cealaltă parte, liderul PDL Iaşi, Dan Cârlan, minimalizează însă disensiunile din Consiliul Local sunt minore, pe motiv că democrt-liberalii au dreptul să ceară lămuriri suplimentare asupra proiectelor introduse pe ordinea de zi. Cârlan are însă şi el propriul "cui al lui Pepelea": preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad cu care poartă un război de ceva vreme şi pe care î-l tot acuză de abuz şi mofturi iresponsabile, după ce acesta a amenţinut alianţa cu PNL şi a refuzat propunerea PDL pentru o funcţie de vicepreşedinte în CJ.
Mai spre Milcov, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a anunţat că va solicita conducerii partidului ruperea protocolului cu PDL la nivel local, dacă cei 22 de primari PNL, PRM şi doi independenţi, care şi-au manifestat sprijinul pentru PDL şi Traian Băsescu, vor beneficia de ajutoare guvernamentale.
Buzatu a susţinut că deţine informaţii potrivit cărora edilii în cauză vor primi bani alocaţi în mod direct prin hotărâri de guvern. ?Voi urmări dacă acest lucru se va întâmpla şi voi propune Biroului Permanent al PSD să analizeze posibilitatea ruperii protocolului dintre cele două partide la nivelul judeţului Vaslui. Nu voi accepta ca alegătorii să fie manipulaţi?, a declarat miercuri Dumitru Buzatu, carea a apreciat că oricum protocolul coaliţiei era nefuncţional la nivelul judeţului datorită lipsei de colaborare dovedită de liderii PDL.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close