Antena 3 CNN Politică Codul de Procedură Penală, modificat în Guvern prin ordonanţă de urgenţă

Codul de Procedură Penală, modificat în Guvern prin ordonanţă de urgenţă

Codul de Procedură Penală, modificat în Guvern prin ordonanţă de urgenţă
05 Feb 2014   •   16:31

Guvernul a modificat Codul de Procedură Penală printr-o ordonanţă de urgenţă şi a adoptat alte două proiecte de lege pentru modificarea Codului Civil.

Premierul a anunţat în şedinţa de Guvern că modificările ţin de  "bucătăria internă", a sistemului de justiţie, iar celelalte teme vor fi aprobate doar prin proiect de lege.

"Ceea ce este absolut urgent şi de «bucătărie internă» a sistemului de justiţie, sunt de acord şi vom adopta prin ordonanţă de urgenţă, pentru că e legat de bucătăria lor internă, cum îşi organizează anumite proceduri de funcţionare în cadrul sistemului de justiţiei. Celelalte subiecte care au făcut obiectul dezbaterii publice le facem proiect de lege şi Parlamentul, în baza unei dezbateri deschise şi prin ascultarea tuturor specialiştilor", a spus Ponta în şedinţa de guvern.

Premierul Victor Ponta a anunţat, pe 31 ianuarie, că Guvernul va aproba în 5 februarie mici ajustări la Codul de Procedură Penală care vor clarifica şi problema interceptărilor, pe baza unei centralizări ce va fi prezentată pe site-ul Ministerului Justiţiei, el adăugând că este "o prostie" să spui că noul cod protejează infractorii, scrie Mediafax.
   
Premierul a arătat însă că această clarificare ar permite începerea urmăririi penale "faţă de fapte, şi nu faţă de persoane".
   
Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, tot în 31 ianuarie, că nu există nicio problemă cu privire la emiterea unei ordonanţe de urgenţă în cazul unor eventuale modificări ale noilor coduri penal şi de procedură penală.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close