Antena 3 CNN Politică Comitetul Executiv al PSD va decide azi cum votează în cazul prelungirii stării de alertă

Comitetul Executiv al PSD va decide azi cum votează în cazul prelungirii stării de alertă

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte luni, de la ora 14,00, pentru a stabili cum votează parlamentarii social-democraţi în cazul prelungirii stării de alertă.

Comitetul Executiv al PSD va decide azi cum votează în cazul prelungirii stării de alertă
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    15 Iun 2020   •   09:40

Premierul Orban a declarat duminică seara că Hotărârea de Guvern prin care va fi prelungită starea va fi elaborată luni sau marţi.

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a dat de înţeles că social-democraţii vor vota în Parlament prelungirea stării de alertă, dar că vor face mai multe modificări hotărârii Guvernului, inclusiv scurtarea la 15 zile.

„Vom vota orice măsură pentru protejarea sănătății românilor, în schimb avem cadrul legal să modificăm această HG emisă de Guvern. în acest moment, noi suntem de acord doar cu o prelungire de 15 zile”, a spus Ciolacu, duminică seară, în direct la „Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea”.

Marcel Ciolacu: PSD, de acord cu încă 15 zile de alertă

„Noi nu am avut până acum creat un cadru instituțional să putem discuta aceste lucruri cu Guvernul. Nici românii nu știu ce îi așteaptă economic, nimeni nu vine să explice.

Toată discuția este dacă PSD votează sau nu și noi nu avem nici măcar un minim de text prezentat”, a acuzat Marcel Ciolacu.

Mai multe restricţii impuse de epidemia de COVID-19 vor fi eliminate, începând de luni, 15 iunie.

Între acestea se numără deschiderea mall-urilor, a piscinelor, a sălilor de sport, dar şi mărirea numărului de persoane care participă la evenimente.

×
Subiecte în articol: PSD stare alerta comitet
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close