Antena 3 CNN Politică Condamnarea cu executare a lui Năstase este "un semnal de alarmă" menit să stârpească corupţia din politica românească

Condamnarea cu executare a lui Năstase este "un semnal de alarmă" menit să stârpească corupţia din politica românească

Condamnarea cu executare a lui Năstase este "un semnal de alarmă" menit să stârpească corupţia din politica românească
de O.P.    |    21 Iun 2012   •   05:59

Arestarea lui Adrian Năstase va fi "un semnal de alarmă pentru politicienii din România". Aceasta a fost motivarea de sentinţă a judecătorilor care l-au condamnat, în primă instanţă, pe Adrian Năstase.

Magistraţii au arătat că numai o pedeapsă cu închisoarea a fostului premier va descuraja corupţii clasei politice din România.

Cei doi judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care l-au condamnat pe Adrian Năstase la 2 ani de închisoare cu executare au arătat, în motivarea de sentinţă din martie, că dosarul "Trofeul calităţii" este un caz ce reflectă fenomenul de corupţie al clasei politice româneşti.

"Corupţia clasei politice din România, personificată cel puţin la nivelul anului 2004 de inculpatul Năstase Adrian, reprezintă un fenomen care nu mai poate fi tolerat de către societatea românească" - Motivarea sentinţei.

Magistraţii au precizat că numai aplicarea unei pedepse cu executare -în cazul fostului premier- va fi un semnal de alarmă pentru corupţii din politică.

"Pedepsele aplicate trebuie să inhibe pe toţi cei care ar fi tentaţi să intre în relaţii dincolo de limitele legii cu reprezentanţii clasei politice (...) Orice persoană ar trebui astfel să reflecteze asupra riscurilor pe care şi le asumă" - Motivarea sentinţei.

Curtea a apreciat că, în cazul lui Adrian Năstase, se impune aplicarea unor pedepse exemplare, care să-l elimine temporar din societate prin privarea de libertate.




×
Parteneri
Mugur Isărescu, BNR: "Previzionăm că preţul ţiţeiului nu se va linişti"
x close