Antena 3 CNN Politică Confruntarea Orban-Tăriceanu. Președintele PNL: Partidul se bate pentru o democrație autentică

Confruntarea Orban-Tăriceanu. Președintele PNL: Partidul se bate pentru o democrație autentică

Confruntarea Orban-Tăriceanu. Președintele PNL: Partidul se bate pentru o democrație autentică
10 Aug 2017   •   23:32

Liderul PNL, Ludovic Orban, a dezbătut în emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, răspunsurile lui Călin Popescu Tăriceanu referitoare la Partidul Național Liberal.

Întrebat cum vede relația cu Partidul Național Liberal și dacă vede un posibil dialog cu noul președinte al PNL pentru o colaborare politică, Călin Popescu Tăriceanu a spus că „Am plecat din PNL pentru că mi s-a părut că PNL a intrat pe un drum pe care eu îl vedeam  mai puțin acceptabil pentru mine. Din 2014, am constatat la PNL lucruri care mă fac să mă uit cu regret și cu tristețe. În ultimii ani, PNL a devenit un „cântăreț al sistemului”. Atâta vreme cât PNL s-a depărtat atât de mult de valorile cu care se identifică un partid democratic și liberal, nu văd ultilitatea unei discuții”.

Pe de altă parte, Ludovic Orban spune că  PNL și-a păstrat valorile liberale. „Domnul Tăriceanu a plecat din Partidul Național Liberal atunci când Partidul Național Liberal a luat decizia de a trece în opoziție. Partidul Național Liberal continuă să reprezinte valorile liberale, continuă să fie partidul care se bate pentru drepturile și libertățile fundamentale ale omului, care se bate pentru o democrație autentică, o societate liberală și care îi sprijină pe toți care vor să reușească în viață prin forțe proprii”.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Ludovic Orban democratie
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close