Antena 3 CNN Politică Congres PSD cu miză uriașă! Social-democraţii îşi aleg azi viitorul lider

Congres PSD cu miză uriașă! Social-democraţii îşi aleg azi viitorul lider

Congres PSD cu miză uriașă! Social-democraţii îşi aleg sâmbătă viitorul lider. Marcel Ciolacu şi Eugen Teodorovici se luptă să obţină şefia PSD. 

Congres PSD cu miză uriașă! Social-democraţii îşi aleg azi viitorul lider
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    22 Aug 2020   •   09:30

Peste 1500 de reprezentanţi ai organizaţiilor PSD din toată ţară vor decide, sâmbătă, viitorul preşedinte al partidului. Congresul PSD va fi online, dar delegaţii vor vota pe buletine de vot.

Noul lider al PSD va fi ales de la distanţă

Potrivit programului transmis de către PSD, la eveniment vor susţine discursuri Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Lia Olguţa Vasilescu, Radu Moldovan, Decebal Făgădău, Gabriel Zetea, Dumitru Buzatu, Daniel Băluţă, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Vasile Dâncu şi Sorin Grindeanu. 

Doljul are delegaţia cea mai mare – 69 de reprezentanţi. Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele PSD Craiova, va fi la Bucureşti, alături de Marcel Ciolacu. 
Ceilalţi delegaţi doljeni se vor aduna la un hotel din Craiova.

Pentru că trebuie să respecte măsurile de distanţare socială, delegaţii doljeni vor fi împărţiţi în două tabere- unii vor sta la terasă, alţii vor urmări, din parcarea hotelului, dezbaterile. 

Vot secret pentru alegerea conducerii naţionale a PSD

De la 13.05 până la 14.00 se va desfăşura votul secret pentru alegerea conducerii naţionale a PSD. Procesul verbal cu echipa câştitoare va fi citit, de la ora 14.00 de către preşedintele Comisiei de numărare a voturilor Decebal Făgădău, iar la 14.05 va fi susţinut un discurs de către preşedintele ales al PSD. 

În competiţia internă pentru şefia partidului s-au înscris liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu şi fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici.

Este cutremur în PSD! Totul se poate schimba

Eugen Teodorovici a susținut, într-o postare pe pagina sa de socializare, că Tribunalul București a respins vineri doar cererea care se referea la anularea congresului PSD de sâmbătă, nu și acțiunea civilă împotriva conducerii partidului. Acesta afirmă că dacă acțiunea civilă va avea câștig de cauză, deciziile congresului vor fi invalidate.

Timpul nu este în favoarea conducerii ilegale a PSD, căci chiar dacă aceasta mizează pe câștigarea legitimității în urma unui Congres organizat în condiții de ilegalitate, în final hotărârea judecătorească va dispune!”, a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Congres PSD
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close