Antena 3 CNN Politică Constantin Şerban, vicepreşedinte CJ Iaşi şi membru PDL, schimbat din funcţie

Constantin Şerban, vicepreşedinte CJ Iaşi şi membru PDL, schimbat din funcţie

Constantin Şerban, vicepreşedinte CJ Iaşi şi membru PDL, schimbat din funcţie
14 Sep 2009   •   20:43

Constantin Şerban, membru PDL şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, a fost schimbat, luni, din funcţie, în locul său fiind numit Victor Chirilă, de la PNL, informează Mediafax. Totul s-a întâmplat în timpul unei şedinţe extraordinare, conduse de Constantin Simirad, pentru schimbarea celuilalt vicepreşedinte al instituţiei, care face parte din PSD.

Constatin Simirad a fost exclus vineri din PSD de către conducerea partidului. Cu o zi înainte de excluderea sa din PSD, Simirad fusese numit coordonatorul campaniei prezidenţiale a PDL pentru zona Moldovei. Simirad a rămas, totuşi, cu funcţia administrativă pe care a obţinut-o la ultimele alegeri locale pe listele PSD.

Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean, anunţase la începutul şedinţei extraordinare de luni că
pe ordinea de zi se află schimbarea lui Constantin Adăscăliţei, vicepreşedinte CJ şi membru PSD, în urma propunerii făcute de 23 de consilieri judeţeni PDL şi PNL.

Însă, Cristian Stanciu, liderul grupului consilierilor PSD din CJ, a propus introducerea unei noi hotărâri de consiliu, cu privire la schimbarea din funcţie a lui Constantin Şerban, celălalt vicepreşedinte al instituţiei, şi membru PDL.


"Am sacrificat foarte multe pentru a merge cu liberalii în CJ, dar din câte văd lucrurile sunt putrede în Danemarca. V-aţi răzgândit pe ultima sută de metri. Dar va exploda şi cumătria asta, între PSD şi PNL", le-a spus Simirad consilierilor PNL prezenţi în sală.

Astfel, potrivit deciziei consilierilor, exprimate prin vot secret, Constantin Adăscăliţei (PSD) a rămas în postul de vicepreşedinte al CJ, în timp ce Constantin Şerban (PDL), a fost revocat din funcţie. Mai apoi, în funcţia de vicepreşedinte al CJ a fost ales Victor Chirilă, membru PNL.

"PNL nu a făcut nici o alianţă în CJ. Nu există un protocol scris cu PSD-ul. Am avut o bună colaborare cu Constantin Simirad şi vom vota toate proiectele care vizează dezvoltarea judeţului", a afirmat la finalul şedinţei şeful grupului de consilieri judeţeni PNL, Mugur Cozmanciuc, citat de Mediafax.


Constantin Simirad a fost exclus vineri din PSD după ce a anunţat că îl va susţine pe Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. Fostul membru al PSD a afirmat recent că majorităţile PSD-PDL vor fi schimbate atât în Consiliul Judeţean, cât şi Consiliul Local. Potrivit acestuia, democrat-liberalii se vor alia cu liberalii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close