Antena 3 CNN Politică Consultări. Minorităţile îi cer lui Băsescu să aleagă între un guvern interimar, tehnocrat sau unul nou, stabil

Consultări. Minorităţile îi cer lui Băsescu să aleagă între un guvern interimar, tehnocrat sau unul nou, stabil

Consultări. Minorităţile îi cer lui Băsescu să aleagă între un guvern interimar, tehnocrat sau unul nou, stabil
Sursa foto: Varujan Pambuccian
13 Oct 2009   •   17:29

Varujan Pambuccian i-a făcut cunoscut, marţi, la Cotroceni, preşedintelui Băsescu, că în opinia grupului parlamentarilor minorităţilor naţionale există trei opţiuni după aprobarea moţiunii de cenzură: un Guvern interimar, un Guvern nou cu majoritate care să asigure stabilitatea până la alegeri şi un Guvern de tehnocraţi.
Liderul Grupului parlamentar al minorităţilor din Parlament i-a xomunicat şefului statului că nu a fost timp pentru o consultare amănunţită dar că, în principiu, opţiunea minorităţilor este acea soluţie "care permite un drum stabil până la alegeri".
"Sincer să fiu, eu aşteptam să văd o analiză a dumneavoastră pe chestiunea aceasta. Aş fi preferat să înceapă aşa discuţia, dar ca şi ora de convocare, care m-a obligat să vin în blugi, la fel de abruptă a fost întrebarea. Aceasta este ce pot să răspund până în momentul de faţă", a spus Pambuccian.
Şeful statului l-a întrebat dacă merge în Parlament în blugi. "De multe ori, da", a răspuns Pambuccian.
"În cele două mandate când eu eram parlamentar, eram în costum", a replicat şeful statului râzând. "Eu eram tot aşa", a completat Pambuccian.
Preşedintele a continuat referindu-se la situaţia guvernamentală. El a spus că nu va veni cu o propunerea de premier până când nu va discuta cu toate partidele urmând ca apoi, probabil, să cheme din nou reprezentanţii partidelor pentru a le comunica şi punctul său de vedere. Şeful statului l-a întrebat pe liderul grupului minorităţilor pe care dintre cele trei soluţii enunţate o preferă.
"Orice soluţie care să asigure un drum stabil până la alegerile prezidenţiale, pentru că după aceea evident lucrurile vor mult mai simple decât până acum, deci oricare dintre soluţiile care permit un drum stabil până atunci şi asta nu depinde din păcate de noi, depinde de forţele mari, şi care ar necesita un adaos din partea noastră, am sprijini-o", a arătat Varujan Pambuccian.
După consultările cu şeful statului, pambuciian a susţinut că grupul pe care îl reprezintă şi-a exprimat disponibilitatea pentru o formulă stabilă şi, de preferat, cu puteri depline.

"Ne-am exprimat disponibilitatea să susţinem orice formulă stabilă şi care, de preferat, să fie cu puteri depline şi care probabil va funcţiona până la alegeri. Preferăm o formulă de guvern cu puteri depline", a precizat Pambuccian.

În opinia lui Pambuccian, formula guvernului interimar este cea mai proastă, deoarece conferă puteri minimale şi ar putea nemulţumi actori economici internaţionali, precum FMI. "Ar fi cea mai proastă formulă, dar, la limită, ar fi viabilă", a conchis Pambuccian.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close