Antena 3 CNN Politică Contestaţiile lui Blaga şi Anastate privind revocarea - în 10 iulie la CC

Contestaţiile lui Blaga şi Anastate privind revocarea - în 10 iulie la CC

Contestaţiile lui Blaga şi Anastate privind revocarea - în 10 iulie la CC
Sursa foto: Foto: Mediafax
04 Iul 2012   •   15:40

Contestaţiile lui Vasile Blaga şi a Robertei Anastase privind revocarea lor din funcţiile de preşedinte al Senatului, respectiv preşedinte a Camerei Deputaţilor, vor fi luate în discuţie de Curtea Constituţionali în 10 iulie, scrie Mediafax.
   
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a contestat la Curtea Constituţională revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului. Blaga a susţinut că nu au fost respectate niciuna dintre condiţiile necesare revocării din funcţie a preşedintelui Senatului, el amintind că Biroul Permanent s-a reunit în condiţiile în care nu avea cvorum.
   
Preşedintele PDL a spus că doi dintre cei care au decis - vicepreşedintele Petru Filip şi un secretar, Gheorghe David - prin demisia din PDL, şi-au pierdut de drept calitatea pe care o aveau în Biroul Permanent al Senatului. "Drept urmare, nu au lucrat în cvorum", a conchis Blaga. El a arătat că Senatul s-a întrunit în şedinţă în timp ce el conducea, împreună cu Roberta Anastase, plenul reunit al Parlamentului.
   
Senatorul PDL a mai spus că în cererea USL adresată Biroului Permanent al Senatului nu a existat o motivaţie, aşa cum prevede Regulamentul şi Constituţia.

În final, Vasile Blaga şi-a declarat convingerea că sesizarea pe care a adresat-o Curţii Constituţionale "va fi soluţionată pozitiv".
 
Roberta Anastase a fost revocată, marţi seară, din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor
  
Ea a repetat cele arătate de deputatul Ioan Oltean, şi anume că, după cele două Birouri Permanente de marţi, nu a existat nicio solicitare adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a instituţiei în aceeaşi zi, având pe ordinea de zi revocarea preşedintelui Camerei.
 
Ea a subliniat că nu există nici în Regulament, nici în Statutul deputaţilor şi senatorilor prevederea revocării, ca sancţiune, deci cei de la Comisia juridică nu ar fi putut să propună revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor. Ea a menţionat că la cele două Birouri Permanente nu au existat solicitări adresate preşedintelui Camerei privind convocarea unei sesiuni extraordinare.
 

×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala contestatii
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close