Antena 3 CNN Politică Contre Băsescu-Antonescu, la consultări: Aveţi probleme cu istoria, deşi sunteţi profesor (VIDEO)

Contre Băsescu-Antonescu, la consultări: Aveţi probleme cu istoria, deşi sunteţi profesor (VIDEO)

Contre Băsescu-Antonescu, la consultări: Aveţi probleme cu istoria, deşi sunteţi profesor (VIDEO)
Sursa foto: Crin Antonescu
13 Oct 2009   •   19:01

Liderul PNL, Crin Antonescu şi preşedintele Traian Băsescu nu au reuşit să se abţină în a se înţepa reciproc la consultările de la Cotroceni menite a contribui la decizia şefului statului de proprunerea aunui nou premier. Încurajatăp de suucesul obţinut în parlament prin căderea guvernului Boc II, preşedintele liberal i-a comunicat volubil şi plin de aplomb lui Traian Băsescu că partidul său îl propune pe primarul Sibiului, Klaus Johannis pentru funcţia de premier independent.

?Pentru noi lucrurile sunt destul de clare. Guvernul a căzut este o întâmplare normală pe parcursul democraţiei. Trebuie să găsim o soluţie la problemele de zi cu zi ale ţării. Vin cu toată încrederea la această întâlnire...? a dat să continue Antonescu, fiind întrerupt de preşedintele Băsescu.

?Responsabilitate mea va exercitată în mod cert la nivel naţional? a ţinut să sublinieze Băsescu.

CRIN ANTONESCU, LA NEGOCIERI


?Nici nu pot concepe astfel. Ca să fim foarte concişi noi avem o propunere pentru un prim-ministru independent pentru a-şi alcătui o echipă guvernamentală: este Klaus Johannis, primarul Sibiului este o propunere cu care vom merge la consultări cu UDMR şi PSD. Cred că este posibil ca o majoritate parlamentară să se constituie în jurul acestei propuneri, pentru ca noi să ne vedem de campanie fiecare dincandidaţi şi partidele angrenate în acest mic război fără ca ţara să fie lăsată pe mâna unui guvern care ar putea fi folosit ca instrument în această campanie electorală?a replicat Antonescu.

Amuzat, Băsescu l-a întrebat cum vede PNL acest guvern de tehnocraţi. ?Noi suntem deschişi pentru guvern de tehnocraţi cu un prim-ministru independent şi faţă de Palatul Cotroceni? a susţinut Antonescu, discuţia degenerând imediat spre comportamentul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.

?Şi-a abandonat şi partenerii de coaliţie. E în regulă, să nu se mai perpetueze practicile astea balcanice? a subliniat şeful statului, stârnind vociferările lui Antonescu.

Cum liderul PNL continua să ia apărarea fostului premier liberal cerând să nu se mai vorbească despre ce a fost, despre istorie, preşedintele i-a ironizat cunoştinţele în materie.

?Mă tem ca aveţi probleme cu istoria, chiar daca sunteţi profesor de istorie? a conchis Băsescu, la care liderul PNL a răspuns: "Toţi avem probleme cu istoria".

CRIN ANTONESCU, DUPĂ CONSULTĂRI


Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close