Antena 3 CNN Politică Mii de copii abuzați au sunat la 119. Gabriela Firea: ”Bătaia nu este ruptă din rai”

Mii de copii abuzați au sunat la 119. Gabriela Firea: ”Bătaia nu este ruptă din rai”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a făcut declarații astăzi cu privire la numărul unic de urgențe pentru copii 119. Aceasta a oferit informații despre stadiul acestui proiect și numărul de apeluri de la lansare și până în prezent.

Mii de copii abuzați au sunat la 119. Gabriela Firea: ”Bătaia nu este ruptă din rai”
Sursa foto: Captură Facebook/ Gabriela Firea
de Andreea Ştefan    |    31 Oct 2022   •   14:16

”La numărul unic 119 puteți suna dacă știți și dacă aveți informații cu privire la anumiți copii care sunt abuzați, sunt victime ale violenței, ale neglijării.

(...) Copilul trebuie să fie tratat în România ca în orice stat civilizat. Bătaia nu este ruptă din rai nici în ceea ce-l privește pe copil și nici în ceea ce o privește pe femeie.

De aceea, cele peste 90.000 de telefoane care au venit în aceste 10 luni pe care le anunțăm aici ca bilanț, arată totuși că există un pas, un pas mic în privința conștientizării de către populație că avem un fenomen, cel al neglijării copilului, al violenței asupra copilului, abuzului asupra copilului din România.

Din nefericire, numărul este destul de mic. Încă foarte multe persoane sunt reticente în a anunța autoritățile că există copii în situații dificile”, a declarat Gabriela Firea în cadrul unei declarații de presă.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close