Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: "La capitolul justiţie, preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Băsescu-Geoană-Boc au rămas corigenţi"

Crin Antonescu: "La capitolul justiţie, preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Băsescu-Geoană-Boc au rămas corigenţi"

Crin Antonescu: "La capitolul justiţie, preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Băsescu-Geoană-Boc au rămas corigenţi"
Sursa foto: Crin Antonescu
22 Iul 2009   •   16:38

Conţinutul raportului CE pe justiţie reprezintă un eşec pe care trebuie să şi-l asume toţi responsabilii politici din România aflaţi la putere, preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Băsescu - Geoană -Boc, a susţinut miercuri liderul PNL, Crin Antonescu, candidat la prezidenţiale.
"Şi la capitolul justiţie, preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Băsescu - Geoană -Boc au rămas corigenţi", a afirmat Antonescu, în opinia căruia raportul pune în lumină în continuare "grave disfuncţii, neîndeplinirea unor standarde".
Antonescu a criticat actualul guvern că în ciuda unei susţineri masive în parlament nu a reuşit să-şi atingă obiectivul fixat, cel de ridicare a monitorizării pe justiţie şi nici să îndeplinească toate angajamentele asumate în faţa UE pe acest domeniu.

"În momentul în care preşedintele României, Guvernul, ministrul Justitiţei sprijiniţi de o majoritate parlamentară de 70 %, au avut la dispoziţie toate pârghiile pentru a acţiona în acest sens şi verdictul este acesta, concluzia este doar aceea a unui eşec, pe care toţi aceşti actori şi responsabili politici din România trebuie să şi-l asume", a spus preşedintele PNL.

?În ultimii cinci ani situaţia la acest capitol s-a înrăutăţit, iar pentru preşedintele Băsescu aceşti 5 ani sunt o succesiune de momente de eşec, de promisiuni neonorate? a pus Antonescu tunurile pe Cotroceni.

În ceea ce priveşte criticile formulate de CE la adresa Parlamentului care ar fi obstrucţionat unele dosare de mare corupţie, liderul PNL a ţinut să precizeze că parlamentarii liberali au votat întotdeauna pentru ca legislativul ?să nu fie un obstacol în calea justiţiei chiar şi atunci când a fost vorba de membri ai partidului nostru?.

"Situaţia justiţiei din România e mult mai gravă decât ia în discuţie acest raport al comisiei. Sunt lucruri despre care raportul nu discută sau discută mai puţin, dar care nu sunt mai puţin grave pentru cel care ar trebui să fie beneficiarul funcţionării justiţiei şi anume, cetăţeanul român. Avem in continuare o justiţie greoaie, o justiţie în care cetăţenii nu mai au încredere, o justiţie care în ultimele luni a început să aibă disfuncţii fără precedent", a conchis Antonescu, dând ca exemplu conflictul existent între magistraţi, minister şi guvern şi la disfuncţiile de ordin material şi financiar, precum lipsa banilor pentru utilităţi şi citaţii care ameninţă să blocheze funcţionarea acestui sistem.
Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close