Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Retragerea propunerilor pentru procurori şi reluarea procedurii ar fi un lucru înţelept

Crin Antonescu: Retragerea propunerilor pentru procurori şi reluarea procedurii ar fi un lucru înţelept

Crin Antonescu: Retragerea propunerilor pentru procurori şi reluarea procedurii ar fi un lucru înţelept
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    03 Apr 2013   •   20:19

Conducerea PNL a fost convocată la o şedinţă a Biroului Permanent Naţional. Şedinţa a venit în contextul unei zile tensionate pentru Uniunea Social Liberală.

"În condiţiile în care premierul Victor Ponta persistă în formula pe care a insistat şi în propunerile de numiri pe care le-a făcut în înţelegere cu Traian Băsescu, Partidul Naţional Liberal nu îşi mai asumă responsabilitatea pentru ministerul Justiţiei şi pentru tot ceea ce decurge de aici. E o poziţie validată unanim de toţi colegii mei din Biroul Permanent Naţional", a spus liderul PNL, Crin Antonescu, miercuri seară, la finalul şedinţei BPN.

"Ţinem în continuare guvernarea în stare funcţională, pentru că cetăţenii aşteaptă atât de multe de la această guvernare", a adăugat preşedintele Senatului.

Crin Antonescu este de părere că retragerea propunerilor făcute de Victor Ponta ar fi un lucru înţelept.

"Eu cred că un lucru înţelept ar fi retragerea acestor propuneri, desemnarea unui ministru al Justiţiei sau asumarea parcurgerii unor proceduri normale la capătul cărora să nu fie o înţelegere politică", a spus copreşedintele Uniunii Social Liberale.

"Suntem gata oricând să preluăm responsabilitatea şi portofoliul ministerului Justiţiei, în condiţiile în care se desfăşoară toată procedura de desemnare din partea ministrului Justiţiei, în conformitate cu criteriile şi cu solicitările Asociaţiei Magistraţilor din România şi ale Uniunii Naţionale ale judecătorilor din România, ale Consiliului Suprem al Magistraturii şi ale Comisiei Europene, nu în urma unei înţelegeri politice cu Traian Băsescu", a mai spus Antonescu.

Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Premierul Victor Ponta a anunţat, după şedinţa USL, că portofoliul Ministerului Justiţiei va fi asumat de PSD, liberalii fiind de acord şi spunând că nu solicită alt portofoliu în schimb.

Citeşte şi:

Ponta îşi justifică nominalizările: Am constatat că Parchetul a devenit moşia lui Morar, al cărui mandat a expirat.


×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Victor Ponta Kovesi PNL PSD
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close