Antena 3 CNN Politică Cristian Tudor Popescu, despre Diaspora: „Unii nici nu-și învață copiii românește, doresc chiar să se facă uitată originea lor românească”

Cristian Tudor Popescu, despre Diaspora: „Unii nici nu-și învață copiii românește, doresc chiar să se facă uitată originea lor românească”

Cristian Tudor Popescu, despre Diaspora: „Unii nici nu-și învață copiii românește, doresc chiar să se facă uitată originea lor românească”
10 Noi 2019   •   20:41

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că prezența la vot, atât în diaspora, cât și în țară, este mare, în condițiile unei campanii electorale „cenușii” și scăzute

 În ceea ce-i privește pe românii din străinătate, spune că cei care votează sunt oamenii care speră să se întoarcă în țară într-o zi. Sunt mulți alții însă care „au plecat trântind ușa” și nu vor vota, indiferent câte secții de votare ar fi înființate în afara țării, precizează jurnalistul, potrivit digi24.ro.

„Am auzit rostindu-se că procentul diasporei e mic în raport cu cele 5 milioane de români, o cifră estimativă, de peste hotare. Dați-mi voie să nu fiu de acord. Acest procent e foarte mare.  Trebuie spus un lucru simplu, dar neplăcut: mulți, majoritatea românilor care au plecat din țară, mai ales în ultimii ani, au plecat fără să se uite înapoi, au plecat trântind ușa, unii dintre ei înjurând, din pricina unor frustrări, unor nedreptăți majore, insatisfacții pe care le-au avut aici în România și au plecat cu gândul să nu se mai întoarcă niciodată. Se duc în societățile care îi primesc, preocupați să se integreze cât mai bine, unii nici nu-și învață copiii românește, doresc chiar să se facă uitată originea lor românească. Asta este explicația”, spune Cristian Tudor Popescu.

„Nu mi se pare un vot slab, mi se pare un vot foarte bun, având în vedere absența aproape totală a dezbaterii în această campanie electorală, calitatea foarte scăzută, cenușie, a campaniei, faptul că există un candidat care în toate sondajele e cotat detașat în frunte, toate astea erau motive ca oameni să spună ceea ce unii politicieni au dorit și au reușit dintotdeauna: ce să mă mai duc la vot? ”, a mai precizat acesta.

×
Subiecte în articol: diaspora
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close