Antena 3 CNN Politică Cristian Tudor Popescu: Legea salariilor profesorilor afectează financiar imaginea României

Cristian Tudor Popescu: Legea salariilor profesorilor afectează financiar imaginea României

Cristian Tudor Popescu: Legea salariilor profesorilor afectează financiar imaginea României
28 Oct 2008   •   20:52
"Nu era greu ca preşedintele Traian Băsescu să apară la ora şapte (n.r. 19.00) după ce Emil Boc ?a umplut de sânge Guvernul?, venind ca la samurai pentru a decapita victima cu o ultimă lovitură?, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, în direct la Observator, făcând referire la discursul de marţi al preşedintelui. Cristian Tudor Popescu se declară dezamăgit de afirmaţiile şefului statului, pentru că ?o măsura de felul acesta (majoarera salariilor profesorilor), nici măcar concretizată, nu poate să nu afecteze din punct de vedere financiar imaginea internaţionala a Româniaei?. Jurnalistul crede că Băsescu acţionează în cunoştinţă de cauză, dar pentu el e mai important să îi termine electoral pe ?Tăriceanu şi compania?, câştigând puncte pentru PD-L, fără să ţină seama de interesul României.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu şi consilierii şi-au făcut socotelile şi au ajuns la concluzia că voturile pe care le pierde primul ministru prin atitudiea ostilă faţă de majorarea salariilor profesorilor sunt mai puţine decât cele pe care le-ar câştiga PD-L şi PSD în momentul în care ar lăsa aceste partide să îşi capitalizeze complet hotărârea de mărire a veniturilor bugetarilor, e de părere Cristian Tudor Popescu.
Cel mai bine ar fi fost ca Guvernul să îşi asume răspunderea pentru acest proiect de lege, întrucât a fost adoptat deja de Parlament, instituţie aleasă prin votul populaţiei, crede ziaristul.
Respingerea legii este ?o măsură care nu poate să stârnească decât ostilitate din partea profesorilor şi a altor categorii de bugetari?, spune jurnalistul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close