Antena 3 CNN Politică Cum va arăta noul Guvern Ciolacu. Ei sunt miniștrii care pleacă | Klaus Iohannis cere ca omul lui să conducă Finanțele

Cum va arăta noul Guvern Ciolacu. Ei sunt miniștrii care pleacă | Klaus Iohannis cere ca omul lui să conducă Finanțele

Antena 3 CNN a prezentat ultimele informații după negocierile din coaliție cu privire la noul Guvern.

Cum va arăta noul Guvern Ciolacu. Ei sunt miniștrii care pleacă | Klaus Iohannis cere ca omul lui să conducă Finanțele
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2023   •   14:33

Se fac pași mărunți deoarece, pe 29 mai, ar urma ca Nicolae Ciucă să își dea demisia din funcția de premier și să fie înlocuit de liderul PSD, Marcel Ciolacu. 

Potrivit surselor Antena 3 CNN, după ultimele discuții din coaliție, se pare că protocolul ar fi modificat. Și asta deoarece Ministerul Transporturilor nu ar mai pleca de la PSD, ministrul Sorin Grindeanu rămânând în funcție. 

Același lucru se întâmplă și în cazul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, care nu ar mai pleca de la PNL. Însă nu este foarte clar, în acest moment, dacă ministrul Marcel Boloș va rămâne în funcție. 

Și Ministerul Justiției ar rămâne în continuare la PNL, însă nu se știe dacă va fi condus tot de ministrul Cătălin Predoiu. 

Citește și: Data la care premierul Nicolae Ciucă îşi dă demisia de la Guvern. Cine va fi vicepremier în guvernul lui Marcel Ciolacu

În ultima discuție din coaliție a fost stabilită însă și înființare celui de-al treilea post de vicepremier. Nici aici nu se știe cu exactitate cine îl va ocupa. 

Cine pleacă din Guvern 

În acest moment, pe lista neagră sunt mai mulți miniștri care se pare că vor pleca din Guvern odată cu rotația premierului. 

În primul rând, vorbim despre Adrian Câciu, al cărui minister pleacă de la PSD. 

Totodată, ministrul Muncii, Marius Budăi, ar urma să plece din guvern. La fel ca Petre Daea, ministrul Agriculturii. 

Președintele Klaus Iohannis intervine însă în rocada premierilor. Acesta le-a transmis liderilor PNL că își dorește ca ministerul de Finanțe să fie condus de omul său, Cosmin Marinescu, consilierul președintelui. 

Potrivit surselor Antena 3 CNN, cei din PNL cer și ministerul Mediului, condus de Tanczos Barna.

×
Subiecte în articol: guvern rotativă guvernamentală
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close