Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloș anunță întâlnirea cu liderii PNL, UDMR și ai minorităților: ”E momentul adevărului în politica românească”

Dacian Cioloș anunță întâlnirea cu liderii PNL, UDMR și ai minorităților: ”E momentul adevărului în politica românească”

Dacian Cioloș, premierul desemnat, a declarat, marți, că va avea o discuție cu cu liderii PNL, UDMR și ai minorităților naționale miercuri seara, pentru formarea noului guvern.

Dacian Cioloș anunță întâlnirea cu liderii PNL, UDMR și ai minorităților: ”E momentul adevărului în politica românească”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    12 Oct 2021   •   10:52

”Am avut o discuție telefonică ieri seară (luni seară - n.r.) și astăzi dimineață (marți dimineață - n.r.) și cu colegii de la UDMR și cu cei de la PNL și cu minoritățile și cel mai probabil o primă întâlnire o vom organiza mâine (miercuri - n.r.), pentru că am înțeles că PNL va avea în seara asta un Birou Politic pentru a discuta un eventual mandat”, a declarat Dacian Cioloș.

Cioloș a anunțat că a fost stabilită și echipa care lucrează la programul de guvernare: Cristian Ghinea, Oana Țoiu, Anca Dragu, Claudiu Năsui, Dragoș Pîslaru.

”USR reiterează că cea mai bună soluție pentru România este un guvern USR-PNL-UDMR care să gestioneze pandemia, criza prețurilor la energie și să implementeze PNRR”, potrivit unui comunicat al USR.

”Niciun alt partid nu și-a asumat ieri să meargă la Cotroceni cu un mandat de a forma un guvern cât mai rapid, un guvern cu puteri depline, care să gestioneze pandemia, să gestioneze situația creșterii prețurilor la energie, dar și implementarea reformelor prevățute în PNRR.

Știu că, de multe ori, în politica din România, astfel de mișcări sunt văzute ca jocuri politice, capcane sau, în unele cazuri, sunt jucate în mod populist. Noi ne-am asumat în mod foarte direct și foarte onest această responsabilitate, dincolo de orice idei de jocuri pe care pot să le aibă unele partide, pentru că cred că e și un moment al adevărului în politica românească.

Am ajuns într-o situație de criză și, în această situație, politicienii trebuie să-și asume responsabilități, nu doar să facă calcule în interesul partidelor pe care le reprezintă sau pentru a se menține la putere. În acest spirit, USR a făcut propunerea de premier și își asumă responsabilitatea formării unui guvern, pentru că, dincolo de candidatul desemnat pentru poziția de premier, avem și idei despre cum putem ieși din criză pe termen scurt, cum putem trece peste iarnă și apoi lucruri care trebuie făcute, reforme care trebuie făcute în România.

(...) Pentru a gestiona situația creșterii prezurilor la energie suntem gata să discutăm cu un potențial partener și mă gândesc, în primul rând, la partenerii din coaliție să găsim soluții dincolo de plafonarea prețurilor. Noi ne gândim, de exemplu, la reducerea TVA-ului la energie, de la 19% la 5%, sunt și alte state membre din UE care vor aplica această măsură și care pot avea un impact direct în reducerea costurilor facturilor. (...) Vom veni și cu un plan de măsuri ferme pentru limitarea transmiterii COVID-19 în perioada următoare.

Dincolo de asta, sunt reforme restante ale coaliției, dar care sunt importante pentru România”, a mai spus Dacian Cioloș.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close