Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloș își anunță a treia candidatură în doar o lună. Nu-i scapă (aproape) nimic

Dacian Cioloș își anunță a treia candidatură în doar o lună. Nu-i scapă (aproape) nimic

Dacian Cioloș își anunță a treia candidatură în doar o lună. Nu-i scapă (aproape) nimic
22 Ian 2019   •   17:40

Fostul premier și actualul lider al PLUS, Dacian Cioloș, pare decis să nu rateze (aproape) nicio candidatură. Mai întâi și-a anunțat candidatura la alegerile europarlamentare din luna mai.

„Candidez la alegerile europarlamentare. A fost o decizie dificilă, pentru că orice discuţie care avea legătură cu acest subiect începea cu îngrijorarea celor din jurul meu: «Îţi dai seama că te vor ataca? Că vor spune că vrei să pleci la Bruxelles?» Nu o dată am analizat ce avem de făcut atunci când PSD şi «analiştii» lor în simbrie vor începe să ne atace - pe mine şi pe colegii mei - cu vorbele şi manipulările lor otrăvite. Până în momentul în care mi-am dat seama că greşeam fundamental. Agenda acestor indivizi care au capturat ţara, care vor să decidă cum trăim, cum gândim, cum ne va arăta viitorul, nu este şi nu poate fi agenda noastră”, scria pe 12 ianuarie Cioloş pe pagina sa de Facebook.

După numai câteva zile, Cioloș nu excludea o candidatură la alegerile prezidențiale, declarație care l-a enervat pe Klaus Iohannis.

"Nu exclud nimic. Nu exclud nicio candidatură în următorii doi ani. La alegerile locale nu voi participa, dar cu siguranţă voi fi pe listă la parlamentare. Dacă partidul mă va considera util pentru prezidenţiale, o voi face. Oricum, voi fi aici pe perioada campaniei.", a declarat Cioloș pentru Adevărul.

Marți, Dacian Cioloș a anunțat, tot la Adevărul, că e gata să se sacrifice și la parlamentarele din 2020. De fapt, și-a comasat toate candidaturile într-o singură declarație: "Alegerile europarlamentare sunt esenţiale pentru PLUS. Sunt primele alegeri. Nu intenţionez să părăsesc România. Vreau să fac lucruri pentru România şi în România. O să mă găsiţi pe lista de candidaţi pentru Parlamentul României. E greu să concepem că partidul sau alianţa din care vom face parte nu va avea candidat la alegerile prezidenţiale".

 

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close