Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloș, mesaj dur pentru politicieni de Ziua Unirii Principatelor: „Nu sunt acolo ca să lupte pentru interesele personale”

Dacian Cioloș, mesaj dur pentru politicieni de Ziua Unirii Principatelor: „Nu sunt acolo ca să lupte pentru interesele personale”

Dacian Cioloș, mesaj dur pentru politicieni de Ziua Unirii Principatelor: „Nu sunt acolo ca să lupte pentru interesele personale”
Sursa foto: Foto: gov.ro
24 Ian 2017   •   15:41

Fostul premier Dacian Cioloş a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de Ziua Unirii Principatelor, în care atrage atenţia, făcând referire la OUG pentru graţiere emisă de Guvern, că politicienii „nu sunt acolo ca să lupte pentru interese personale sau pentru a oferi privilegii protejaților”.

„Conducătorii politici au privilegiul de a contribui cu modestie și dăruire la consolidarea comunității, întărindu-i valorile și principiile prin propriul exemplu, prin fapte, prin idei. Nu sunt acolo ca să lupte pentru interese personale sau pentru a oferi privilegii protejaților. Dregătoria vremelnică pe care o au, încrederea oamenilor, nu pot fi folosite ca scut împotriva legii.

Mândria unui neam nu este despre orgoliu, ci despre demnitate, despre promovarea unor valori și a unor principii care ne definesc. Întemeiată pe adevăr și pe respectul pentru noi înșine, demnitatea se câștigă greu, rezistând compromisurilor care-i pot afecta fundamentele.

Nu putem apăra și promova drepturile și libertățile fundamentale, câtă vreme există unități de măsură diferite. Ocaua lui Cuza trebuie aplicată și acum, inclusiv pentru valori care nu pot fi comensurate material, dar care sunt cu mult mai prețioase și mai greu de apărat.

De ziua Unirii Principatelor vă urez tuturor să fim demni, să fim toleranți cu diferențele dintre noi, să nu transformăm confruntările de idei în ură, să păstrăm vii acele lucruri care ne unesc!

Vă invit să credem că această țară este mai mult decât o sumă de individualități, că valorile ei nu pot fi reduse la cel mai mic numitor comun, că viitorul ei și al nostru ca neam sunt incomparabil mai importante decât interesele politice sau partinice de moment.

La mulți ani, România!”, a scris Cioloș pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş fostul premier politicieni
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close