Antena 3 CNN Politică Cioloş ia în calcul să părăsească coaliţia de guvernare. "Nu putem să ajungem la sfârșitul anului fără să vedem reforme-cheie"

Cioloş ia în calcul să părăsească coaliţia de guvernare. "Nu putem să ajungem la sfârșitul anului fără să vedem reforme-cheie"

Copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloş, ia în calcul să iasă din coaliţia de guvernare, dacă nu se vor accelera reformele anunţate.

Cioloş ia în calcul să părăsească coaliţia de guvernare. "Nu putem să ajungem la sfârșitul anului fără să vedem reforme-cheie"
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    04 Aug 2021   •   09:28

Dacian Cioloş a declarat că, în cazul în care nu sunt accelerate reformele promise în campania electorală, este posibilă o astfel de ieşire de la guvernare, potrivit digi24.ro.

Totodată, Cioloş a anunţat că după congresul USR-PLUS de la toamnă, vor face o analiză internă privind activitatea tuturor ministerilor.

Cioloş: "Nu vom accepta un statut de parteneri juniori la guvernare"

"Noi am intrat la guvernare ca sa guvernăm, iar a guverna, în momentul de faţă, înseamnă a reforma, iar noi nu vom accepta un statut de parteneri juniori la guvernare", a atras atenţia copreşedintele USR-PLUS.

De asemenea, Cioloş a vorbit şi de o evaluare a miniştrilor.

"Cu siguranță, în toamnă o să ne facem propria noastră evaluare, și a miniștrilor noștri și a felului cum evoluează echipa pe care am trimis-o în Guvern. Va fi după congres.

Va trebui o evaluare în coaliție a guvernului, ca atare, nu doar a unor miniștri", a mai spus europarlamentarul.

Liderul USR-PLUS a mai adăugat că va sosi momentul, "în prima jumătate a anului viitor", când formaţiunea va decide dacă mai merita să rămână în coaliția de guvernare.

Dacian Cioloş: "În toamnă o să ne facem propria evaluare a miniștrilor noștri"

"În ce ne privește, politic suntem gata să ne asumăm tot ce am promis. Noi n-am făcut promisiuni degeaba, nu acceptăm statut de juniori la guvernare, trebuie să livrăm ceea ce ne-am asumat în campania electorală", a punctat Cioloș.

"Nu putem să ajungem la sfârșitul acestui an fără să vedem lansate niște reforme-cheie", a încheiat europarlamentarul.
 

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş guvernare reforme
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close