Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloș, ultimatum pentru Guvernul Orban

Dacian Cioloș, ultimatum pentru Guvernul Orban

Dacian Cioloș a lansat un ultimatum pentru Guvernul Orban, în ceea ce privește reintegrarea românilor care vor părăsi Marea Britanie după Brexit.

Dacian Cioloș, ultimatum pentru Guvernul Orban
13 Dec 2019   •   21:53

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, solicită Guvernului să pregătească soluţii de reintegrare a românilor care nu vor mai putea sta în Marea Britanie în contextul discuţiilor actuale legate de Brexit.

"Cât de uşor le va fi să se reînscrie în sistemul naţional de sănătate sau de educaţie din România? Cât de uşor şi de rapid se vor elibera actele de călătorie, se va face transcrierea documentelor civile din registrul public britanic în cel românesc, vor fi recunoscute contribuţiile la sistemul de pensii, se va face înmatricularea maşinilor personale şi multe alte detalii administrative ce ţin în mare măsură doar de bucătăria internă a României", a scris Cioloş pe Facebook.

El a adăugat că Guvernul trebuie să facă urgent propuneri în ceea ce priveşte reîntregirea familiilor în cazul în care doar un membru obţine 'Pre-Settled' sau 'Settled Status', iar familia doreşte să locuiască şi să muncească în continuare în Marea Britanie.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close