Antena 3 CNN Politică Cine este Dan Costescu, ministrul desemnat al Transporturilor

Cine este Dan Costescu, ministrul desemnat al Transporturilor

Cine este Dan Costescu, ministrul desemnat al Transporturilor
15 Noi 2015   •   15:22

Dan Costescu este noul ministru desemnat al Transporturilor în Guvernul Cioloș. Numit în martie, director general al CFR SA, Dan Costescu are un cv plin în zona privată.

Experiența profesională, acumulată în cei peste 20 de ani de activitate în domenii precum management, dezvoltare de afaceri feroviare, conducere și implementare de proiecte, consultanță feroviară, cercetare sau academic, i-a permis lui Dan Costescu ocuparea, până în prezent, a unor poziții reprezentative în companii private sau de stat, din România și Europa, din domenii precum industrie sau exploatare feroviară, scrie agerpres.ro.

Dan Costescu a fost responsabil individual sau în echipe complexe, pentru strategiile de achiziție, restructurare, repoziționare pe piață sau integrare în structura dorită de acționariat, ori autoritatea tutelară a unor companii precum Romvag S.A (România), Karsdorfer Eisenbahn — KEG/ Cale Ferată Privată (Germania), Autoritatea Feroviară Română (AFER).

Dan Costescu a înființat, dezvoltat și condus companii de inginerie feroviară precum Forschung Mess — und Daten-Technik Zentrum (Germania) și Sistematic Engineering (România) și a reprezentant Căile Ferate Române în Comitetul Director pentru Cercetare Aplicată și Elaborare a Normelor Feroviare Internaționale, din cadrul European Railway Research Institute — ERRI (Olanda) — Organismul de Cercetare al UIC.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close