Antena 3 CNN Politică Dan Şova: Parlamentarii USL nu vor veni la discursul preşedintelui Băsescu, din 7 martie

Dan Şova: Parlamentarii USL nu vor veni la discursul preşedintelui Băsescu, din 7 martie

Dan Şova: Parlamentarii USL nu vor veni la discursul preşedintelui Băsescu, din 7 martie
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    27 Feb 2012   •   16:00

Parlamentarii USL nu vor participa pe 7 martie la discursul pe care preşedintele Traian Băsescu îl va susţine în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului, a anunţat, luni, noul purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, informează Agerpres.

Şova a precizat că această decizie face parte din protestul parlamentar aflat în derulare de parlamentarii opoziţiei.

În ceea ce priveşte posibilitatea depunerii unor moţiuni simple sau participarea la o moţiune pe sănătate a liberalilor, Dan Şova a precizat că nu a fost luată nicio decizie în acest sens, discuţii pe marginea unor astfel de subiecte urmând a fi purtate în cadrul şedinţei USL de luni după-amiază.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a reamintit cele patru obiective parlamentare care stau la baza declanşării protestului parlamentar.

"Legile trebuie dezbătute în Parlament, nu prin asumări de răspundere. Parlamentul trebuie să aibă dreptul constituţional de a depune moţiuni de cenzură şi de a schimba un guvern atunci când e cazul, nu să aibă parlamentari ai puterii care stau în bănci. Parlamentul trebuie să asigure corectitudinea votului, nu fraudarea acestuia de către Roberta Anastase. Parlamentul trebuie să reprezinte viaţa oamenilor, nu grupuri de traseişti politici care pentru avantajele lor personale vin în Parlament şi trec dintr-o parte în alta pentru a-şi păstra aceste avantaje", susţine Victor Ponta, copreşedinte USL.

Şedinţa Parlamentului în care preşedintele Traian Băsescu urmează să adreseze un mesaj pe teme de politică internă a fost stabilită pentru data de 7 martie, la ora 11.00. Decizia finală în acest sens a fost luată luni, de Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.


×
Subiecte în articol: dan sova mesaj USL
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close