Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu: Implicarea României într-o problemă a zonei euro nu are sens. Traian Băsescu a tras ţara înapoi cu 10 ani

Dan Voiculescu: Implicarea României într-o problemă a zonei euro nu are sens. Traian Băsescu a tras ţara înapoi cu 10 ani

Dan Voiculescu: Implicarea României într-o problemă a zonei euro nu are sens. Traian Băsescu a tras ţara înapoi cu 10 ani
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Dec 2011   •   10:06

Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, susţine că implicarea României într-o problemă a zonei euro este un non-sens.  Senatorul conservator spune că România nu face parte din zona euro, aşadar ideea că ţara noastră ar câştiga credibilitate implicându-se într-o problemă care nu îi aparţine impune măsuri de austeritate care ar putea fi evitate. Dan Voiculescu a declarat, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", că Traian Băsescu a tras ţara înapoi cu 10 ani.

Dan Voiculescu crede că preşedintele confundă rolul de reprezentant al României cu abilitatea de a angaja ţara într-un acord fiscal.

"Ce căutăm noi să ne amestecăm... Nu suntem în zona euro, nici nu ştim când vom fi în zona euro. De ce ne băgăm în zona euro?" întreabă senatorul Dan Voiculescu.

Vicepreşedintele Senatului susţine că ţara noastră nu se poate angaja într-un astfel de proces, în condiţiile în care noi ne împrumutăm de la FMI. În schimb, Dan Voiculescu propune o serie de soluţii care să aducă bani la buget.

Vicepreşedintele Senatului afirmă cu regret că regimul Băsescu a făcut decât să tragă ţara înapoi, însă românii s-au convins de acest lucru. "Din toate calculele şi din toate analizele mele, Băsescu şi regimul lui ne-a tras înapoi aproape un deceniu", susţine senatorul.

Singura soluţie prin care România s-ar putea redresa este înlăturarea guvernului Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu, a mai apreciat Dan Voiculescu.

 


×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu zona euro Sinteza Zilei
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close