Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu: Nu ar fi trebuit să încheiem un nou acord cu FMI

Dan Voiculescu: Nu ar fi trebuit să încheiem un nou acord cu FMI

Dan Voiculescu: Nu ar fi trebuit să încheiem un nou acord cu FMI
07 Feb 2011   •   23:00

Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, vorbeşte, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, despre împrumuturile pe care România le-a făcut faţă de FMI în ultimul an, împrumuturi care aduc pierderi nete de 2,5% din valoarea lor.

Fostul lider PC critică acordurile Guvernului cu Fondul, explicând că, deşi dobânda de 3,5 % pare mică, BNR investeşte împrumutul cu maxim 1,5%, pierzând astfel o sumă considerabilă, sumă care ar putea fi folosită în multe alte feluri pentru creşterea economică.

Voiculescu îşi pune toată încrederea în spiritul tânăr al lui Ponta, Daniel Constantin şi Crin Antonescu, despre care speră că vor reuşi să dea la o parte Puterea actuală şi să guverneze ţara corect, pentru a o aduce pe linia de plutire.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, de la Palatul Victoria, că România a finalizat cu succes un nou acord cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, care va avea ca obiectiv prioritar creşterea economică prin stimularea investiţiilor şi creearea de noi locuri de muncă, faţă de cel anterior care prevedea ieşirea din recesiune.

Mai mult decât atât, Boc a precizat că ţintele de deficit au fost atinse (6,5% faţă de 6,8% cât prevedea acordul cu FMI), în urma măsurilor de austeritate aplicate de Guvern în anul 2010. Premierul a menţionat că în cazul în care s-ar fi continuat cu politica şi deficitele din 2008, România ar fi intrat într-un colaps economic. 
 

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu Sinteza Zilei
Parteneri
Volodimir Zelenski, întâlnire cu Regele Charles la Londra | LIVE
x close