Antena 3 CNN Politică De ce SRI nu l-a informat pe Băsescu despre dosarele lui Mircea Băsescu şi Elena Udrea

De ce SRI nu l-a informat pe Băsescu despre dosarele lui Mircea Băsescu şi Elena Udrea

De ce SRI nu l-a informat pe Băsescu despre dosarele lui Mircea Băsescu şi Elena Udrea
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    03 Mar 2015   •   22:10

Fostul ofiţer de contraspionaj Daniel Savu, senator PSD, a explicat marţi, la Antena 3, că fostul preşedinte Traian Băsescu nu a mai primit informaţii de la SRI despre dosarele şi infracţiunile din ultima perioadă, Serviciul aplicând legea în acest caz.

 
"Există o prevedere legală care se aplică chiar şi şefului statului referitoare la beneficiarii de informaţii ai SRI, dar toate se anulează când unul din beneficiari, în acest caz Traian Băsescu, este ori rudă, ori protector - declarat de el - al unor persoane care sunt parte al unor fapte penale", a declarat Daniel Savu, membru al Comisiei parlamentare de control al SRI, marţi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
 
Astfel, susţine fostul ofiţer SRI, se explică de ce fostul preşedinte nu a mai primit informaţii de la Serviciul Român de Informaţii, după ce s-a declarat un susţinător al Elenei Udrea, despre care chiar el a spus că a protejat-o timp de 10 ani.
 
"Atunci, SRI nu-i mai dă aceste informaţii şi e absolut legal", a precizat Daniel Savu.
 
Pentru că prevederea despre care a amintit senatorul PSD se referă şi la rude, este lesne de înţeles de ce fostul preşedinte nu a mai primit informaţii despre cazul Mircea Băsescu-Bercea Mondial.
 
"Unii întrebau de ce Traian Băsescu nu a mai primit informaţii despre Mircea Băsescu. Tot aşa, pentru că era implicat", a explicat Daniel Savu, membru al Comisiei parlamentare de control al SRI.
 
Citiţi şi Daniel Savu: SRI ştia că Băsescu era şeful mafiei

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea daniel savu SRI
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close