Antena 3 CNN Politică Decizie în coaliţie: Impozitul forfetar eliminat de la 1 ianuarie, pensiile cresc cu 2%

Decizie în coaliţie: Impozitul forfetar eliminat de la 1 ianuarie, pensiile cresc cu 2%

Decizie în coaliţie: Impozitul forfetar eliminat de la 1 ianuarie, pensiile cresc cu 2%
Sursa foto: guvern
10 Aug 2009   •   12:06

Ministerul Finanţelor a fost mandatat să susţină la discuţiile cu FMI menţinerea cotei unice de impozitare la 16%, introducerea de la 1 octombrie a măsurii neimpozitării profitului reinvestit şi menţinerea de la 1 ianuarie a impozitului forfetar numei pentru anumite domenii de activitate, a adeclrat luni, premierul Emil boc, după şedinţa coaliţiei.

Şeful Guvernului a explicat că măsurile vor servi pentru încurajarea mediului de afaceri şi menţinerea locurilor de muncă ale românilor, considerată principala prioritate în an de criză economică.

Potrvit lui Boc, aceste măsuri se referă se menţinerea cotei unice de impozitare la 16%, menţinerea TVA la acelaşi nivel.

Premierul a arătat că de la 1 octombrie va fi introdusă neimpozitarea profitului reinvestit. Tot de la aceeaşi dată, vor fi majorate pensiile cu 2%, conform calendarului stabilit iniţial.

Boc a mai precizat că, de la 1 ianurie, impozitul forfetar va fi restrâns la domenii sau activităţi specifice, decise de specialiştii de la Ministerul Finanţelor, în timp ce procedura de rambursare transparentă a TVA va fi aplicată.

Guvernul va mai asigura resursele financiare pentru infrastructură, pentru a asigura locuri de muncă, concomitent cu resurse financiare suplimentare pentru finanţarea proiectelor europene, a menţionat premierul.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic la depozitul de lemn al unei fabrici de peleți
x close