Antena 3 CNN Politică Deputat USR, despre boicotul PSD la învestirea Guvernului: Se va lungi situația de criză

Deputat USR, despre boicotul PSD la învestirea Guvernului: Se va lungi situația de criză

Deputatul USR Stelian Ion a declarat, joi, că boicotarea din partea PSD a şedinţei de învestire a noului Guvern Orban va prelungi criza, menţionând că această situaţie s-ar putea întinde până la alegerile la termen, ceea ce ar fi "absolut o catastrofă'' şi ''inacceptabil".

Deputat USR, despre boicotul PSD la învestirea Guvernului: Se va lungi situația de criză
Sursa foto: Foto: Stelian Ion/ Facebok
20 Feb 2020   •   15:18

"Se va lungi situaţia de criză, deşi PSD spune că se opune unei crize. Aceasta nu este o metodă de a te opune unei crize, boicotând acum acest vot nu faci altceva decât să prelungeşti situaţia de criză şi situaţia aceasta se poate prelungi până la alegerile la termen, ceea ce ar fi absolut o catastrofă şi ar fi inacceptabil. Iată ce pregăteşte PSD. Probabil, în perioada aceasta, poartă tot felul de negocieri astfel încât să primească avantaje şi tot felul de promisiuni pentru a veni şi a asigura cvorumul, de la actualul Guvern. Vom vedea", a precizat Stelian Ion, întrebat în legătură cu decizia PSD de a boicota şedinţa Parlamentului din 24 februarie.

El a spus că parlamentarii USR vor participa la şedinţa de învestire a noului Guvern şi vor vota pentru respingerea Cabinetului, astfel încât să poată fi organizate alegeri anticipate.

"Mergem în plen, asigurăm cvorumul şi votăm împotrivă, aşa cum am spus întotdeauna, pentru că dorim respingerea acestei propuneri de Guvern şi dorim să facem primul pas spre anticipate. Acesta este discursul pe care îl ţinem de doi ani de zile", a arătat Stelian Ion.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că parlamentarii social-democraţi nu vor participa pe 24 februarie la şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care urmează să fie învestit Guvernul Orban II.

Prim-ministrul desemnat, Ludovic Orban, a spus că, în cazul în care nu va exista cvorum la şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care urmează să fie învestit Guvernul, responsabilitatea aparţine PSD, care "boicotează o procedură constituţională". 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close