Antena 3 CNN Politică Deputaţii au peste 3.000 de absenţe la şedinţele Parlamentului

Deputaţii au peste 3.000 de absenţe la şedinţele Parlamentului

Deputaţii au peste 3.000 de absenţe la şedinţele Parlamentului
21 Ian 2008   •   12:59

Parlamentarii sunt de multe ori prea ocupaţi cu scandalurile politice şi uită să mai meargă la serviciu. Deputaţii au avut peste 3000 de absenţe anul trecut, şi nu tot anul, ci doar în perioada februarie ? octombrie. Absenţele s-au adunat de la şedinţele în plen sau de la şedinjţele comisiilor de specialitate. Nu au fost conabilizate în această statistică absenţele miniştrilor sau cele ale europarlamentarilor.

Deşi în cele şapte luni de activitate parlamentară au fost înregistrate peste 3000 de absenţe, niciun parlamentar nu a fost sancţionat. Absenţele acestora au fost motivate în totalitate. Marea majoritate sunt justificate de deplasări în străinătate, de diferite delegaţii în ţară sau în străinătate sau alte acţiuni pe linie parlamentară.

Tinerii politicieni conduc în topul absenţilor. Reprezentanţii Tineretului Social Democrat conduc clasamentul, cu Victor Ponta aflat pe prima poziţie, urmat de actualul preşedinte al TSD, Nicolae Bănicioiu, şi de Răzvan Bobeanu.

Nici tineretul Partidului Democrat - Liberal nu e mai harnic, pe primul loc la absenţe fiind Anca Boagiu, urmată de Romeo Raicu şi Liviu Almăşan. Conservatorii Bogdan Pascu şi Damian Florea au ambii cate 24 de absenţe. Gabriel Zamfir este liderul topului absenţilor de la PNL, fiind urmat de Ioan Timiş şi Cătălin Micula.

La PRM, seniorii partidului au absentat cel mai mult, Anca Petrescu având cele mai multe absenţe. Următorii sunt preşedintele Ligii Profesioniste de fotbal, Dumitru Dragomir şi Tudor Marcu.

TOP ABSENŢI PSD
1. Victor Ponta - 89 de absenţe
2. Nicolae Bănicioiu - 51 de absenţe
3. Răzvan Bobeanu - 50 de absenţe

TOP ABSENŢI PD-L
1. Anca Boagiu - 38 de absenţe
2. Romeo Raicu - 25 de absenţe
3. Liviu Almăşan - 18 absenţe

TOP ABSENŢI PNL
1. Gabriel Zamfir - 105 absenţe
2.Ioan Timiş - 28 de absenţe
3. Cătălin Micula - 4 absenţe

TOP ABSENŢI PRM
1. Anca Petrescu - 42 de absenţe
2. Dumitru Dragomir - 32 de absenţe
3. Tudor Marcu - 15 absenţe

Antena 3

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close