Antena 3 Politică Deputaţii români au interzis la decoraţii

Deputaţii români au interzis la decoraţii

05 Feb 2008   •   11:47
Deputaţii români au interzis la decoraţii

Cererea deputaţilor de a primi semnul onorific ?Vulturul României?, distincţie acordată doar parlamentarilor, a fost respinsă de şeful statului. Camera Deputaţilor trimisese preşedinţiei, în luna decembrie, o scrisoare prin care cerea acordarea decoraţiilor, în baza unei propuneri formulate de preşedintele Bogdan Olteanu. În scrisoare de refuz, cei de la Cancelaria ordinelor spun că acordarea distincţiei ?Vulturul României? ar însemna o încărcătură financiară prea mare pentru administraţia prezidenţială.

În plus, s-ar încălca termenele legale privind acordarea decoraţiilor. Acestea se conferă în baza propunerilor transmise de preşedinţii celor două Camere, până la data de 1 iulie a fiecărui an, ceea ce parlamentul nu a făcut.

Răspunsul Camerei Deputaţilor Deputaţilor nu s-a lăsat aşteptat şi a venit de la secretarul acesteia, Ioan Munteanu.

El a ţinut să le reamintească celor de la cancelarie că decoraţiile ar fi fost acordate doar unor deputaţi cu merite deosebite, nu tuturor celor care au îndeplinit această funcţie din 1989 şi până în prezent.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close