Antena 3 Politică Deutsche Welle: “Băsescu este cel puţin la fel de corupt ca aceia cu care afirmă că se luptă”

Deutsche Welle: “Băsescu este cel puţin la fel de corupt ca aceia cu care afirmă că se luptă”

de L.D.    |    09 Iul 2012   •   23:42
Deutsche Welle: “Băsescu este cel puţin la fel de corupt ca aceia cu care afirmă că se luptă”

Potrivit ghimpele.ro, politologul Anneli Ute Gabanyi din Berlin a comentat pentru Deutsche Welle măsurile de austeritate luate de preşedintele Băsescu în timpul mandatului său.

Acesta a declarat că Traian Băsescu a influenţat politicile de austeritate datorită relaţiei sale cu PDL.

"A spus de la început că el vrea să fie un preşedinte activ. Nu a vrut să fie limitat la un rol ceremonial, ci a vrut să se implice în politică şi să formeze politica”, a spus politologul.

Cu privire la premierul Victor Ponta, politologul a declarat că “Lupta pentru putere între preşedinte şi prim-ministru este în plină desfăşurare”.

Gabanyi a declarat pentru DW că preşedintele român şi-a pierdut susţinerea atât din partea politicienilor, cât şi a populaţiei, din cauza politicii sale stricte de reducere a cheltuielilor bugetare.

“Băsescu este orice altceva, dar nu un bun democrat. El este cel puţin la fel de corupt ca cei cu care afirmă că se luptă. Chiar nu îmi pare rău pentru persoana – dar felul în care se face acest lucru este cu adevărat îngrijorător”, a încheiat Kreuter pentru DW.

Citeşte articolul integral pe Ghimpele.ro


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close