Antena 3 CNN Politică Dezamagit, dar rămân cu tine. Băsescu: ?Mai ţin în braţe PSD, deşi îmi e greu să accept tergiversarea reformelor?

Dezamagit, dar rămân cu tine. Băsescu: ?Mai ţin în braţe PSD, deşi îmi e greu să accept tergiversarea reformelor?

Dezamagit, dar rămân cu tine. Băsescu: ?Mai ţin în braţe PSD, deşi îmi e greu să accept tergiversarea reformelor?
Sursa foto: Traian Bãsescu
30 Iul 2009   •   16:01

Traian Băsescu a întins joi o mână de reconciliere spre PSD, afirmând că mai este dispus să sprijine acest partid ;i coaliţia cu PDL pentru o perioadă, deşi nu are motive de mulţumire faţă de tergiversarea reformelor de către actuala guvernare. Conştient că menţinerea unui asemenea conflict nu are cum să-i ajute eventuala candidatură pentru un nou mandat prezidenţial la Cotroceni, Băsescu pare dispus să susţină o îngropare a securii războiului între partenerii de coaliţie, cel puţin temporar, până este trecut hopul alegerilor.

"Uite, o sa fiu sincer, să spun că intenţionez să îi mai ţin în braţe, deşi nu îmi place ce se întâmplă. Nu îmi place tergiversarea. Personal pot să înţeleg că preşedintele PSD, spre exemplu, a intrat în campanie pentru prezidenţiale, deci e omeneşte, pot să înţeleg acest lucru. Îmi este greu să accept, şi de aceea îmi propun să am răbdare în continuare, tergiversarea măsurilor de reformă", a afirmat preşedintele Traian Băsescu pentru Radio România Actualităţi(RRA), întrebat fiind cum va trata coaliţia dacă cele două partide de guverrnământ se ceartă tot timpul.

Dezamăgirea formulată de preşedintele Băsescu cu privire la realizările guvernării vine pe fondul adâncirii prăpastiei dintre membrii coaliţiei de guvernare după scandalurile din ultima vreme în care au fost implicaţi miniştri ai ambelor tabere şi care ameninţă cu ruperea acestei colaborări. Premierul Emil Boc a lansat către PSD un ultimatum să revină la priorităţile guvernării şi să respecte protocolul, întrucât nu mai intenţionează să tacă şi să accepte atitudinea duplicitară a acestora.

Nervozitate anti-presă. Băsescu propune FNI pe grila de subiecte a Realităţii lui Vântu

Deranjat s-a dovedit şeful statului şi de campanie de discreditare a propriei familii de către trustul Realitatea patronat de Sorin Ovidiu Vântu, căruia i-a imputat că tot prezintă imagini cu mezina Elena Băsescu alături de fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, anchetată în prezent de DNA. Nervos, Traian Băsescu a recomandat Realităţii TV să-şi îmbunătăţească grila de subiecte abordate difuzând imagini cu păgubiţii FNI şi să precizeze, alături de gruul Intact, care sunt candidaţii pe care îi susţin în campania electorală.

"De ce nu apar zilnic poze ale amărâţilor de la FNI?", a întrebat Băsescu, acuzând Realitatea că încearcă să insinueze că banii publici ai MTS s-au dus în campania electorală a Elenei Băsescu pentru Parlamentul European.

Şeful statului a reiterat şi acuzaţiile potrivit cărora Sorin Ovidiu Vântu a dat "un tun", pe ultima sută de metri a guvernării Tăriceanu, cu o rambursare ilegală de TVA, în valoare de aproximativ 60 de milioane de euro, bani folosiţi pentru o majorare de capital la trustul Realitatea-Caţavencu.

Marius Vulpe,Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close