Antena 3 CNN Politică Diaconescu: Parlamentul nu se implică în numirea lui Nicolai la justiţie

Diaconescu: Parlamentul nu se implică în numirea lui Nicolai la justiţie

Diaconescu: Parlamentul nu se implică în numirea lui Nicolai la justiţie
14 Ian 2008   •   14:24

Vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat, luni, că, din punctul de vedere al formaţiunii pe care o reprezintã, nu există nici o posibilitate de implicare a Parlamentului în legăturã cu numirea Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei.
Diaconescu a precizat că implicarea Parlamentului în numirea Noricăi Nicolai nu ar fi constituţionalã, această situaţie fiind reclamată, potrivit Constituţiei, doar în cazul restructurării Guvernului sau al schimbării configuraţiei politice a Executivului. ?Faptul că premierul şi preşedintele nu sunt capabili să aibă un minim dialog şi sã convină asupra criteriilor de numire a unui şef din administraţia centrală nu reprezintã nici din punct de vedere constituţional, nici moral sau politic, un argument prin care să se solicite implicarea Parlamentului?, a apreciat Diaconescu.

Invocând motive neconstituţionale, premierul Tariceanu a decis să nu se ducă la Cotroceni, respingând astfel invitaţia la dialog pe tema retragerii nominalizării Noricăi Nicolai pentru portofoliul Justiţiei.

Preşedintele României, Traian Băsescu a declarat, vineri, că nu o va numi niciodată pe Norica Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei, dar a ţinut să precizeze că dacă nominalizarea va fi trecută prin Parlament, iar Legislativul este de acord, va fi nevoit să semneze decretul de numire.

Potrivit acestei declaraţii, Preşedenţia a dat publicităţii un comunicat potrivit căruia, şeful statului susţine că Norica Nicolai nu îndeplineşte criteriile legale pentru funcţia de ministru al Justiţiei. Traian Băsescu a invocat fapte din activitatea de procuror a Noricăi Nicolai, fapte pe care le-a analizat după ce a solicitat în scris Parchetului ICCJ să-i pună la dispoziţie mapa profesională a acesteia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close