Antena 3 CNN Politică Diaconu: Mi-am dat demisia ca să deblochez situaţia absurdă din Senat

Diaconu: Mi-am dat demisia ca să deblochez situaţia absurdă din Senat

Diaconu: Mi-am dat demisia ca să deblochez situaţia absurdă din Senat
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Dec 2012   •   13:59

Mircea Diaconu a declarat, miercuri, că gestul său de a-şi da demisia din Senat a venit pentru a rezolva blocajul de la nivelul acestui for în cazul revocării mandatului său, dar a admis faptul că această problemă "va rămâne tot ca în tren", informează Mediafax.
   
"Ca să se poată ieşi din blocaj, pentru că neexistând proceduri - e un caz fără precedent, legislaţia se bate cap în cap şi instituţiile s-au blocat pur şi simplu - ca să se iasă procedural din încurcătura, din blocajul acesta, mi-am oferit demisia către preşedintele Senatului, ceea ce iarăşi este neprocedural, pentru că demisia se oferă plenului. Dar nemaiexistând procedură şi plenul nemaiîntrunindu-se, mi-am oferit-o preşedintelui Senatului, ca să se poată ieşi din blocaj", a explicat Diaconu.

Diaconu a mai argumentat ironic decizia de a demisiona prin faptul că România ar fi avut nevoie de acest lucru pentru a intra în spaţiul Schengen.
   
"Ca să intrăm în Schengen, pentru că instituţii importante din stat au afirmat prin vocea şefilor lor că nu se intră în Schengen din cauza mea, şi acum am rezolvat problema", a afirmat ironic Mircea Diaconu.
       
În momentul în care lui Diaconu i s-a spus că oricum demisia sa va trebui anunţată în plenul Senatului pentru a putea fi publicată în Monitorul Oficial, el a replicat că acest lucru demonstrează că "totul e de un absurd kafkian absolut".
   
"Mai mult decât atât nu am putut face, mai departe va rămâne tot ca în tren. Poate totuşi cu ocazia asta se face ordine puţin în legislaţie, în proceduri, în bune sau rele intenţii şi în principii, poate se umblă totuşi un pic pe la texte", a mai spus Diaconu.
   
El a susţinut că iniţiativa demisiei i-a aparţinut în totalitate.
   
Mircea Diaconu şi-a înaintat, marţi, demisia din Senat, informează Direcţia de presă a Senatului.
   

×
Subiecte în articol: Mircea Diaconu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close