Antena 3 CNN Politică Dragnea: ?Nu la nivelul personalului primăriilor există riscul instabilităţii macroeconomice?

Dragnea: ?Nu la nivelul personalului primăriilor există riscul instabilităţii macroeconomice?

Dragnea: ?Nu la nivelul personalului primăriilor există riscul instabilităţii macroeconomice?
Sursa foto: Liviu Dragnea
10 Aug 2009   •   16:30

Reducerea personalului primăriilor proporţional cu numărul de locuitori ai respective comune sau oraş este greşită şi nu rezolvă problemele macroeconomice, a afirmat luni preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, social-democratul Liviu Dragnea înainte de intrarea la şedinţa de guvern dedicată discutării soluţiilor de reducere a cheltuielilor publice la nivelul administraţiilor publice locale şi de eficientizare a investiţiilor acestora. Baronul social-democrat a criticat intenţia premierului Emil Boc de a opera concedieri masive la nivelul personalului primăriilor, apreciind că se va afecta calitatea serviciilor oferite locuitorilor.

În opinia celui care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, măsura de disponibilizare nu ar trebui să afecteze nici măcar pe cei 81.000 de funcţionari publici care ar constitui, de fapt, aparatul de lucru al instituţiilor administraţiei publice locale la nivel naţional.

"Sunt 680.000 de funcţionari în administraţia locală, dar jumătate din ei sunt profesori şi cadre didactice, iar o bună parte se ocupă de protecţia copilului. Practic, în aparatele proprii ale administraţiei publice locale sunt 81.000 de funcţionari mari şi laţi. Nu acolo este riscul instabilităţii macroeconomice a ţării. Pe noi ne interesează să eficientizăm cheltuielile publice? a afirmat Dragnea.

Întrebat cum comentează principiul proporţionalităţii propus de Boc pentru personalul primăriilor, Dragnea a apreciat că o asemenea măsură va afecta calitatea serviciilor oferite cetăţeanului. ?Este greşit. Nu poate fi direct proporţional cu numărul de locuitori,. O primărie trebuie să acopere toate serviciile stabilite prin lege. La primăriile de comune există salariaţi remuneraţi între 6 şi 15 milioane. Credeţi că aici e adevărat problema economiei?? a mai comentat secretarul general al PSD.

În schimb, Gheorghe Flutur, vicepreşedinte PDL şi preşedinte al CJ Suceava, sprijină ideea reducerii cheltuielilor cu personalul din administraţia locală, inclusiv prin disponibilizări, însă doar după introducerea standardelor de cost.
"Standardele de cost vor arăta unde trebuie să ajustăm. Traversăm o perioadă grea şi trebuie să ne întindem cât ne este plapuma", a spus Flutur, pronunţându-se pentru o destinaţie clară a fondurilor economisite
El a dat propriul său exemplu, arătând că la nivelul Consiliului Judeţean Suceava a recurs deja la o reducere de personal. "Sunt convins că există primării şi autorităţi ale administraţiei unde este loc de ajusta", a mai spus Gheorghe Flutur.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close