Antena 3 CNN Politică Duel declarativ între Cotroceni şi PSD. Preşedintele încearcă să depăşească doar criza proprie, de imagine

Duel declarativ între Cotroceni şi PSD. Preşedintele încearcă să depăşească doar criza proprie, de imagine

Duel declarativ între Cotroceni şi PSD. Preşedintele încearcă să depăşească doar criza proprie, de imagine
Sursa foto: Traian Basescu
31 Iul 2009   •   09:30

Declaraţia preşedintelui Băsescu, privind reducerile de personal, în rândul bugetarilor a dus la un duel declarativ între Palatul Cotroceni şi social-democraţi. Cei din PSD sunt de părere că singura criză, pe care încearcă să o combată preşedintele, este cea proprie, de imagine. Un răspuns a venit, la scurt timp, de la Cotroceni. Preşedinţia a atacat aşa numita aripă Vanghelie şi a dat asigurări că, "nu va permite ca tensiunile, create artificial de anumite grupări din PSD să afecteze credibilitatea României. "

Propunerea preşedintelui de a disponibiliza 20% din numărul funcţionarilor de la stat i-a supărat destul de tare pe social democraţi. Singura criză pe care încearcă să o combată Traian Băsescu este criza de imagine în care se află. Pentru criza economică, Traian Băsescu nu are nicio soluţie, nicio competenţă şi, mai grav, nicio preocupare reală. (...) Dacă unul din cinci funcţionari va pleca acasă doar pentru ca Elena Udrea să aibă mai mulţi bani de draperii şi concerte, atunci ieşirea din criză nu va veni prea curând?, se arată într-un comunicat al Partidului Social Democrat.

Replica preşedintelui nu a întârziat. Traian Băsescu le-a cerut social-democraţilor, tot printr-un comunicat de presă, o atitudine mai responsabilă faţă de problemele ţării: "Preşedintele face distincţie între simpatizanţii PSD şi gruparea Vanghelie, care pare să fi monopolizat discursul public al partidului, aşa cum reiese din stilul comunicatului emis în cursul serii de joi, 30 iulie a.c. (...) Traian Băsescu asigură opinia publică de faptul că nu va permite ca tensiunile create artificial de anumite grupări din PSD să afecteze credibilitatea României."

Preşedintele a reiterat acuzaţiile la adresa ministerului Educaţiei, despre care spune că întârzie adoptarea reformelor în învăţămînt, în dauna elevilor şi studenţilor. Un răspuns a venit imediat şi de la ministrul Andronescu: ?Cred că de când am venit la minister cu asta mă ocup, am pornit cu multe, am pornit cu toate odată, suntem cu reforma curiculară în plină desfăşurare?,

Antena 3

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close