Antena 3 CNN Politică Duvăz, ironizat de PDL: ?Ar trebui să-şi întrebe miniştrii. Partenerii din PSD ştiau că prima tranşă de la FMI a intrat astăzi?

Duvăz, ironizat de PDL: ?Ar trebui să-şi întrebe miniştrii. Partenerii din PSD ştiau că prima tranşă de la FMI a intrat astăzi?

Duvăz, ironizat de PDL: ?Ar trebui să-şi întrebe miniştrii. Partenerii din PSD ştiau că prima tranşă de la FMI a intrat astăzi?
Sursa foto: Bogdan Niculecu-Duvãz
27 Iul 2009   •   12:10

Comunicatorii PSD, în frunte cu purtătorul de cuvânt, Bogdan Niculescu Duvăz ar trebui să se informeze mai bine de la proprii miniştri îninte de a emite întrebări cu privire la modul în care guvernul a cheltuit banii de la FMI, a afirmat luni, vicepreşedintele PDL Ghorghe Flutur. Democrat-liberalul a ironizat problemele care macină nervii unor colegi social-democraţi, precizând că PSD cunoştea foarte bine faptul că cele 5 miliarde de euro primite de la Banca Mondială s-au dus către BNR, iar că prima tranşă de 1,5 miliarde de euro din împrumutul cu FMI a fost primită abia astăzi de la Comisia Europeană. Potrivit lui Flutur, premierul Emil Boc ar fi cerut partenrilor de guvernare din PSD să respecte partneriatul şi să susţină şi să-şi asume, împreună cu PDL, realizarea reformelor şi asigurarea stabilităţi economice.

Amnezie la PSD: 5 miliarde la BNR, alte 1,5 miliarde abia intrate în bugetul statului

"Legat de întrebările care s-au pus, banii care au venit până acum, ministrul Gheorghe Pogea ne-a informat că astăzi au intrat primii bani de la Comisia Europeană, aproape 1,5 miliarde de euro şi sigur că răspunsul la întrebarea Ťcei cinci miliarde de euro care au venit de la Fondul Monetar Internaţionalť, aici este vorba de bani care au mers la Banca Naţională a României, pentru conilidare rezervelor valutarem aşa cum ştiau şi colegii noştri, parteneri din coaliţie", a susţinut Flutur.

Vicepreşedintele PSD i-a criticat pe social-democraţi pentru zelul cu care s-au grăbit în acest weekend să ceară socoteală guvernului pentru modul în care a fost folosită prima tranşă de împrumut de la FMI, care sunt rezultatele folosirii fondurilor şi ce se va face cu cele 2 miliarde de Euro din tranşa a doua.

?Au fost întrebări legate despre modul în care s-au cheltuit banii şi domnul minitru Pogea i-a informat mereu pe colegii din PSD. Se ştia acest lucru de către partenerii noştri. Un purtător de cuvânt care iese duminica să întrebe acest lucru poate ar trebui mai întâi să întrebe miniştrii partidului. S-a început prea devreme campania electorală, guvernul trebuie lăsat să lucreze? a conchis Flutur.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz anunţa duminică, că PSD va cere Ministerului de Finanţe să dea explicaţii în privinţa folosirii primei tranşe de împrumut de la FMI de 5 miliarde de Euro, el apreciind că, în condiţiile în care banii vor fi cheltuiţi în acelaşi ritm ca în prima jumătate a anului, România va cheltui până la sfârşitul anului mai mult de jumtate din împrumutul total angajat.

Boc propune calendar de acţiuni pentru resuscitarea parteneriatului PSD-PDL

Flutur a mai susţinut că le-a cerut partenerilor în coaliţie să-şi asume împreună parteneriatul pentru România prin susţinerea unui calendar de acţiuni în viitorul apropiat.

"În coaliţie s-a propus astăzi un calendar de acţiuni pentru perioada următoare care să fie urmărit şi în coaliţi şi în guvern? a mai arătat Flutur.

Printre acţiunile propuse se numără reformarea sistemului învăţământului printr-un pachet nou de legi, legislaţia privind descentralizarea, salarizarea unică şi restructurarea agenţiilor guvernamentale.

Chestionat în legătură cu opoziţia PSD faţă de eventuala asumare a răspunderii Guvernului pe pachetul de legi privind Educaţie, Flutur a precizat că metoda de adoptrea rămâne un subiect deschis în coaliţie.

"Discutăm în coaliţie prin ce fel de metode să facem... asumarea răspunderii, sau cât de repede dorim acest lucru. Problema învăţământului este una urgentă, care trebuie clarificată, pentru a nu crea confuzii, pentru a se evita episoade de genul ce s-a întâmplat în unele universităţi particulure. Este nevoie de o legislaţie unitară care să evite pe viitor astfel de accidente sau incidente. Nu trebuie să creăm confuzii în rândul studenţilor şi elevilor? a mai comentat Flutur.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close