Antena 3 CNN Politică E doar un zvon? Năstase sugerează că Băsescu vrea să anuleze uninominalul

E doar un zvon? Năstase sugerează că Băsescu vrea să anuleze uninominalul

E doar un zvon? Năstase sugerează că Băsescu vrea să anuleze uninominalul
03 Sep 2008   •   15:00

Un comentariu lansat ca zvon pe blogul lui Adrian Năstase sugerează ideea că preşedintele Traian Băsescu ar dori să renunţe la votul uninominal. Năstase îşi scrie postarea sub formă de poveste: "Negru Împărat s-a hotărât, la un moment dat, să le dăruiască supuşilor săi votul uninominal. După o vreme (...) el s-a răsgândit dar nu ştia cum să-şi retragă darul făcut supuşilor lui." Soluţia pentru retragere, spune Năstase, este trimiterea "problemei spinoase" la Curtea Constituţională.

Nu e pentru prima dată când în mediul politic au apărut zvonuri legate de o posibilă renunţare la votul uninominal pentru actualele alegeri parlamentare. În ultima vreme, surse din principalele partide politice anunţau că acestea se pregătesc de alegeri şi pentru cazul în care uninominalul nu se va aplica din toamnă.

Năstase precizează în comentariul său că ceea ce a scris pe blog "e doar un zvon". Totuşi, ironic, ţine să precizeze şi că: "Nici eu nici Cătalin Avramescu nu credem în el." Consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu urma să candideze la alegerile parlamentare pe listele PD-L, dar s-a răzgândit după ce partidul condus de Emil Boc a sprijinit păstrarea lui Corneliu Vadim Tudor în funcţia de vicepreşedinte al Senatului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close