Antena 3 CNN Politică EBA, jignită că a fost categorisită drept "Păpuşica PE": "Am ajuns unde sunt numai prin propriile eforturi"

EBA, jignită că a fost categorisită drept "Păpuşica PE": "Am ajuns unde sunt numai prin propriile eforturi"

EBA, jignită că a fost categorisită drept "Păpuşica PE": "Am ajuns unde sunt numai prin propriile eforturi"
Sursa foto: Elena Bãsescu
24 Iul 2009   •   13:42

Europarlamentarul Elena Băsescu continuă să susţină la Bruxelles că a ajuns eurodeputat numai prin forţele şi eforturile proprii. Mezina şefului de stat trece sub tăcere aportul zecilor de mii de voturi adus de activiştii PDL propriei sale cauze în timpul campaniei electorale şi în ziua scrutinului, un sprijin recunoscut şi asumat tacit până şi de liderii democrat-liberali. Într-un mic interviu acordat site-ului theparliament.com, mezina preşedintelui Traian Băsescu şi-a criticat contestatarii pe care îi consideră vinovaţi de crearea imaginii sale de ?Păpuşică? la nivelul Parlamentului European, răspândind pe mail-ul intern al instituţiei informaţii denigratoare la adresa sa.

Fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu a ieşit din izolarea mediatică auto-impusă în ultimul timp pentru a reacţiona vehement la adresa unui mail intern trasmis colegilor europarlamentari în care era înfăţişată ca ?păpuşica care a intrat în PE?.

"Se spunea (în email- n.red.) "Păpuşica (Baby Doll) a intrat în Parlamentul European? şi era destul de jignitor. Făcea referire la tatăl meu şi sugera că am fost aleasă numai pentru că el este cine este.(...) Nu ştiu cine a trimis acest e-mail, dar cred că este supărător şi jignitor faptul că a început să circule la doar câteva zile după ce am ajuns aici. Cei care fac asta nici măcar nu mă cunosc!", s-a plâns Elena Băsescu pentru "The Parliament".

Ea a ţinut să-şi informeze colegii europarlamentari că a candidat independent pentru acest mandat şi nu ca reprezentant al partidului politic al părintelui său. Ea şi-a criticat detractorii că încearcă să folosească imaginea tatălui său, dar şi trecutul în domeniul modelling-ului pentru a-i pune la îndoială competenţele în materie parlamentară.

"Relaţiile familiei mele nu sunt singura armă pe care unii oameni par să dorească să o folosească împotriva mea, ci şi faptul că sunt un fost model. Implicaţia este aceea că sunt cumva inferioară intelectual altor europarlamentari şi ca nu am dreptul să fiu aici. Acelor oameni vreau să le spun că de fapt am fost implicată în politica de mulţi ani. În plus, sunt economist, în timp ce modelingul nu este nimic altceva decât un hobby", a explicat Elena Băsescu.

Elena Basescu a recunoscut totuşi că funcţia deţinută de tatăl său i-a adus unele benficii, dar s-a grăbit să adauge că este nevoie şi de alte calităţi pentru a reuşi în viaţă.

"Desigur, este avantajos să ai un tată care este preşedintele unei ţări, dar desigur că ai nevoie în mod clar şi de alte calităţi. Am ajuns unde sunt acum numai prin propriile mele eforturi. Şi nici nu mi-a finanţat el (Traian Basescu, n.red.) eforturile în niciun fel", a conchis mezina preşedintelui.

Proaspăta europarlamentară nu a scos însă nici un cuvânt despre modul în care s-au mobilizat filialele PDL pentru a aduna voturi ca să-i susţină candidatura ?independentă? la alegerile din 7 iunie. Presa românească a demonstrat cu date la ace vreme că organizaţiile judeţene ale PDL au primit drept sarcină de partid să-şi monilizeze activiştii şi să adune câteva mii de voturi pentru EBA la nivelul fiecărui judeţ.

În final, în ziua scrutinului, ţinta a fost atinsă, mezina preşedintelui Băsescu cumulând 4,2% din voturile exprimate, scor pe care PDL nu a ezitat, ulterior, să-l adauge la propria sa zestre de voturi, văduvită de efortul de susţinere a Elenei Băsescu.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close