Antena 3 CNN Politică Ecaterina Andronescu: Cred că în politică trebuie să intri când ai ceva de spus. Doamna Firea a dovedit, ca ziaristă, că are ceva de spus

Ecaterina Andronescu: Cred că în politică trebuie să intri când ai ceva de spus. Doamna Firea a dovedit, ca ziaristă, că are ceva de spus

Ecaterina Andronescu: Cred că în politică trebuie să intri când ai ceva de spus. Doamna Firea a dovedit, ca ziaristă, că are ceva de spus
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Sep 2012   •   14:39

Liderul PSD Bucureşti Ecaterina Andronescu, ministru al Educaţiei, a declarat, duminică, despre adeziunea Gabrielei Firea la PSD, că aceasta a dovedit, ca ziaristă, că are ceva de spus, iar exemplul ei de a face politică poate fi urmat şi de alţi jurnalişti.
   
"O felicit pe doamna Gabriela Firea că a luat această decizie. Eu cred că în politică trebuie să intri când ai ceva de spus, iar doamna Firea ne-a dovedit ca ziaristă că are ceva de spus. Este o profesionistă a acestui domeniu şi, de ce nu, opţiunea sa poate fi în egală măsură o invitaţie şi pentru dumneavoastră. Ştiţi atât de multe lucruri despre viaţa această publică, deci înseamnă că aveţi ceva de spus şi, iată, puteţi să vă exprimaţi inclusiv în domeniul acesta public, al politicilor", a spus Andronescu, în conferinţa de presă de la sediul PSD de anunţare a intrării Gabrielei Firea în PSD.
   
Andronescu a precizat că o apreciază pe Firea pentru profesionalism. "Am apreciat-o foarte mult pe doamna Gabriela Firea pentru profesionalismul de care a dat dovadă permanent, de curajul şi de incisivitatea pe care a avut-o ca jurnalist, sunt calităţi care cred că sunt în egală măsură necesare şi unui cetăţean al României care decide să intre în politică", a mai spus ministrul Educaţiei.
   
De asemenea, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, liderul PSD Ilfov, organizaţie în care va activa Firea, a afirmat că gestul acesteia întăreşte PSD şi dovedeşte că este un partid "atractiv şi deschis".
   
"Întărim cu această venire şi organizaţia de femei, organizaţia de la PSD Ilfov şi PSD în general. Avem nevoie de astfel de noi intrări în politică şi avem nevoie de forţe proaspete. Vrem să dăm un semnal cu această ocazie că PSD este un partid atractiv, un partid în care cei reuşesc, se realizează profesional, sunt atraşi să vină, să facă parte din echipă. Şi de asemenea PSD este un partid deschis, adică cei care vor să facă politică, să intre în PSD, iată că pot să o facă şi cu toţii trebuie să răspundem aşteptărilor cetăţenilor care nu sunt deloc mici", a spus Negoiţă.
   
Şi ministrul Mediului, Rovana Plumb, lider al Organizaţiei de Femei a PSD, a ţinut să îşi exprime aprecierea pentru Gabriela Firea, soţia primarului din Voluntari, Florentin Pandele.
   
"Eşti un exemplu pentru societate, pentru că ai reuşit, prin munca pe care ai depus-o, să spargi clişee şi stereotipuri ale unei societăţi în care femeia nu a fost întotdeauna tratată pe picior de egalitate cu bărbatul (...) Nu ai avut niciodată teamă de necunoscut, ai activat în atât de multe domenii şi în toate ai reuşit", a spus Plumb.
   
Gabriela Firea a declarat duminică, răspunzând unei întrebări, că va intra în competiţia pentru Parlament din această iarnă, în condiţiile în care va răspunde criteriilor partidului pentru acest lucru.
   
"Dacă răspund criteriilor partidului, voi intra şi în competiţia pentru Parlament, (...) aşa bătăioasă cum sunt", a declarat Firea, răspunzând unei întrebări pe această temã.
   
La rândul său, liderul PSD Robert Negoiţă a precizat că Firea corespunde criteriilor partidului.
   
Întrebată dacă ar dori să candideze în colegiul Ilfov, din care face parte şi oraşul Voluntari, în care este primar soţul său, Gabriela Firea a răspuns că i-ar fi mai uşor în acest colegiu.
   
Potrivit unor surse, în cadrul organizaţiei PSD Ilfov se ia în calcul în prezent o candidatură a Gabrielei Firea pentru Senat, în colegiul din care face parte şi oraşul Voluntari.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close