Antena 3 CNN Politică Eliminarea suprataxării contractelor de muncă part-time, propusă de PNL într-un nou proiect legislativ

Eliminarea suprataxării contractelor de muncă part-time, propusă de PNL într-un nou proiect legislativ

Liberalii propun eliminarea suprataxării contractelor de muncă part-time, considerând că munca trebuie încurajată, nu suprataxată.

Eliminarea suprataxării contractelor de muncă part-time, propusă de PNL într-un nou proiect legislativ
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Alexandra Dima    |    13 Feb 2023   •   16:47

Liberalii au depus un proiect de lege care prevede eliminarea suprataxării contractelor cu timp parțial: „Când ceva nu merge trebuie să avem inteligența și flexibilitatea să admitem și să corectăm. PNL consideră că munca trebuie încurajată și nu suprataxată”.

„Sute de mii de oameni sunt afectați de prevederile actualei legi. Prin această inițiativă situația lor se poate îndrepta. Multe contracte de nuncă vor fi scoase din economia subterană și încasările la bugetul consolidat vor crește. PNL consideră că munca trebuie încurajată și nu suprataxată. Este foarte important să susținem mai mult România care muncește. Atunci când ceva nu merge trebuie să avem inteligența și flexibilitatea să admitem și să corectăm. Modul în care sunt taxate în prezent contractele cu timp parțial este o inechitate și este o măsură profund injustă”, spune Raluca Turcan.

Ea spune că e „nedrept” ca un angajat să fie suprataxat, deși muncește câteva ore pe zi.

„Ministerul de Finanțe și-a propus colectarea mai multor bani la buget, însă rezultatul este contrar. Munca la negru crește și oamenii care muncesc pe bani puțini sunt cei mai afectați”, adaugă fostul ministru al Muncii.

Turcan precizează că proiectul PNL prevede ca baza de calcul să nu mai fie calculată la nivelul salariului minim brut pe economie, ci să fie calculată la venitul efectiv realizat.

×
Subiecte în articol: contracte munca part-time suprataxare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close