Antena 3 CNN Politică Emil Boc despre prezenţa UDMR la guvernare: ?Cărţile sunt încă pe masă?

Emil Boc despre prezenţa UDMR la guvernare: ?Cărţile sunt încă pe masă?

Emil Boc despre prezenţa UDMR la guvernare: ?Cărţile sunt încă pe masă?
12 Dec 2008   •   12:17

Negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare continuă vineri între Alianţa PSD+PC şi democrat liberali. La mai bine de o săptămână de la aflarea rezultatelor la alegeri, incertitudinea planează încă asupra formulei, care ar putea asigura o majoritate guvernamentală. În timp ce social democraţii s-au concentrat joi pe discuţii tehnice, democrat-liberalii nu au suflat nicio vorbă despre mersul tratativelor.
O problemă nerezolvată este cea legată de UDMR, care nu este dorit la guvernare de Alianţa PSD+PC. Mircea Geoană susţine că negocierile pentru formarea unei majorităţi sunt avansate. Pe de alta parte, UDMR nu se retrage de la negocierile cu PD-L. Emil Boc a declarat vineri că din acest punct de vedere ?cărţile sunt încă pe masă?, orice rezultat fiind posibil. Miron Mitrea a amintit însă că PSD nu renunţă la condiţia ca maghiarii să nu facă parte din viitorul Guvern.
Liderii Uniunii spun că vor să participe la guvernare şi îşi impun propriile condiţii. Totuşi, formula unui guvern minoritar nu este dorită de UDMR, date fiind condiţiile crizei economice. Liderii UDMR spun că disensiunile legate de Alianţa PSD+PC, care nu doreşte ca din viitorul executiv să facă parte şi UDMR, trebuie rezolvate de PD-L.
Pe surse, informaţiile continuă să circule. Astfel s-a aflat că ministerele ar putea fi împărţite pe principiul ?perechilor de portofolii?, partidul care optează pentru unul dintre cele două ministere din pachet nemaiavând dreptul să îl solicite şi pe celălalt. De exemplu, partidul care preia Ministerul de Interne va trebui să renunţe la cel al Justiţiei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close