Antena 3 CNN Politică Emil Constantinescu: Traian Băsescu şi Theodor Stolojan au fost apropiaţi ai fostei Securităţi

Emil Constantinescu: Traian Băsescu şi Theodor Stolojan au fost apropiaţi ai fostei Securităţi

Emil Constantinescu: Traian Băsescu şi Theodor Stolojan au fost apropiaţi ai fostei Securităţi
31 Aug 2009   •   14:16


Emil Constantinescu susţine că preşedintele României Traian Băsescu şi liderul PD-L Theodor Stolojan au fost apropiaţi ai fostei Securităţi. Fostul preşedinte susţine că poate demonstra în Justiţie aceste acuzaţii.

Într-o scrisoare deschisă adresată societăţii civile, fostul preşedinte Emil Constantinescu îl acuză pe Traian Băsescu de colalorare cu fosta Securitate.

" (...) Un personaj care în decembrie 1989 era un nomenclaturist comunist de rangul doi şi colaborator pe termen lung al Securităţii ceauşiste să fie prezentat ca un luptător împotriva comunismului şi al Securităţii pe care el însuşi le reprezintă şi să fie susţinut politic şi moral prin invocarea condamnării comunismului printr-un show parlamentar", susţine Constantinescu.

Fostul şef de stat îl descrie pe actualul preşedinte ca pe un personaj permanent conflictual şi intrigant, mincinos, cu manifestări imorale şi care proferează permanent insulte la adresa unor persoane sau categorii sociale.

Emil Constantinescu crede că "un personaj inculpat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cel mai mare proces de corupţie din România, proces suspendat cu tertipuri juridice şi presiuni în considerarea calităţii sale de preşedinte nu poate fi prezentat ca un luptător împotriva corupţiei".

În plus fostul preşedinte spune despre actualul şef al statului că este "un personaj produs şi finanţat copios de cercurile de interese cărora le este îndatorat şi care a încălcat sau care a tolerat încălcarea repetată a legii în folosul său personal, al familiei sau al clanului pe care îl patronează să poată vorbi de respectarea legalităţii".

Emil Constantinescu face acuzaţii la fel de grave şi în ceea ce-l priveşte pe Theodor Stolojan. Fostul preşedinte al României susţine că prim-vicepreşedintele PD-L a fost "persoană de maximă încredere a Securităţii ceauşiste".

Antena 3



×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close