Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu, atac dur la social-democraţi: Pentru sănătatea economică a României, PSD trebuie să dispară

Florin Cîțu, atac dur la social-democraţi: Pentru sănătatea economică a României, PSD trebuie să dispară

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susține că PSD înseamnă pentru români taxe mari și multe, inflație mare și dobânzi mari, iar din acest motiv, social-democraţii trebuie să dispară de pe scena politică.

Florin Cîțu, atac dur la social-democraţi: Pentru sănătatea economică a României, PSD trebuie să dispară
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    15 Sep 2020   •   10:00

Potrivit ministrul liberal, PSD a modificat codul fiscal de aproape 1000 de ori în cei trei ani de guvernare, numind acea perioadă Guvernarea "socialisto-comunistă".

"Guvernarea PSD - taxe mari, haos fiscal, inflație mare și dobânzi mari.

În guvernarea PSD, România conducea trei topuri ale rușinii - cea mai mare inflație din UE, cele mai mari dobânzi și cel mai mare deficit.

Cîţu: Nu există alt guvern în istoria României moderne care să fi distrus o economie într-un timp așa de scurt

Nu există alt guvern în istoria României moderne care să fi distrus o economie într-un timp așa de scurt. PSD-ul lui Dragnea/Ciolacu a făcut-o.

Guvernarea socialisto-comunistă din perioada 2017-2019 a avut parte de un context economic internaţional favorabil. A preluat o economie națională care avea o creștere economică puternică. Și-a bătut joc de acest context și a luat măsuri doar împotriva dezvoltării economiei și a sectorului privat.

PSD a modificat codul fiscal de aproape 1000 de ori în cei trei ani de guvernare. A supraimpozitat contractele part-time (socialiștii te taxează și pentru ce nu ai câştigat), a suprataxat consumul de combustibil, a introdus TVA defalcat și OUG 114 prin care a impozitat cam toate sectoarele din economie.

Florin Cîţu: Pentru sănătatea economică a României, PSD trebuie să dispară

În guvernarea PSD, România a crescut deficitul bugetar deşi restul ţărilor din UE îl reduceau. Aproape jumătate din țările membre UE au trecut la surplus bugetar, în timp ce PSD își bătea joc de finanțele României. Doar PSD a guvernat iresponsabil în UE și a distrus echilibrele macroeconimice ale României.

Preţurile au explodat în guvernarea PSD. Rata inflației a crescut de la 0% la 5.4%. A fost cea mai mare rată a inflaţiei din UE aproape 3 ani la rând!!!

Inevitabil, în guvernarea PSD au explodat și dobânzile. În timp ce scădeau în toată Europa, chiar și în Grecia, în România PSD le creştea. De la aproape 0% la aproximativ 4% pentru ROBOR.

PSD înseamnă pentru români taxe mari și multe, inflație mare și dobânzi mari. Nu contează cine conduce PSD, întotdeauna vor creşte taxele, dobânzile și preţurile.

Pentru sănătatea economică a României, PSD trebuie să dispară", a scris ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close