Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu atacă dur PSD: 'Social-democrații au distrus puterea de cumpărare a românilor!'

Florin Cîțu atacă dur PSD: 'Social-democrații au distrus puterea de cumpărare a românilor!'

„PSD a distrus puterea de cumpărare a românilor” în ultimii trei ani,susţine Florin Cîţu. Ministrul Finanţelor a spus că datele Eurostat au indicat o rată a inflaţiei în luna mai de numai 1,8%, România situându-se pe locul 5 din UE la scumpiri.

Florin Cîțu atacă dur PSD: 'Social-democrații au distrus puterea de cumpărare a românilor!'
Sursa foto: Hepta
18 Iun 2020   •   16:20

”Am promis mediu economic neinflationist și asta am livrat!

Trei ani de zile PSD a distrus puterea de cumpărare a românilor prin creșterea galopantă a prețurilor.

În regimul socialist al PSD rata inflației a crescut de al 0% la 5.4%!!!. PSD a dus Romania în topul rușinii în UE- cea mai amare rata a inflației din UE trei ani la rand. Așa i-au sărăcit pe romanii cu cei mai putini bani.

Am spus din prima zi că voi adimnistra finanțele publice în așa fel încât să avem un mediu economic în care inflația să scadă. Și așa am făcut.

Astăzi rata inflației este la 1.8% (sursa Eurostat)? și am scos Romania din topul rușinii. Asta deși tromptele PSD-iste în frunte cu liderul perpetuu interimar țipă de trei luni de zile că prețurile vor exploda. Am demontat și această petardă aruncata de PSD-ist în spațiul public.

O rata a inflației care scade înseamnă că și dobânzile trebuie să scadă. Așa s-a întâmplat! Toate dobânzile au scăzut. Atât dobânzile la care se împrumută statul dar și dobânzile pentru clienții băncilor.

Foarte important. Încrederea în guvern se vede și în alt indicator. Moneda națională nu se depreciază desi dobânzile au scăzut!!!

Acest lucru se întâmplă pentru a am reușit să avem un mediu economic neinflationist și să implementam măsuri economice care i-au convins pe investitori că finanțele publice sunt administrate responsabil și precaut.

Continuam pe acest drum și sunt sigur că la finalul anului scenariul prezentat de mine acum câteva luni pentru economia României în 2020 o să fie cel mai aproape de realitate. Voi reduce cât mai mult impactul negativ al crizei economice globale asupra economiei noastre.

O reveniră rapida în V începând cu trimestrul III anul acesta.

#RomaniiTrebuieSaStie”, a declarat Florin Cîțu.

×
Subiecte în articol: PSD

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close