Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu: ”O mare parte din banii aceștia au ajuns în buzunarele trompetelor PSD”

Florin Cîțu: ”O mare parte din banii aceștia au ajuns în buzunarele trompetelor PSD”

Florin Cîțu a anunțat, pe o rețea socială, că datoria publică a României a crescut cu doar 7 puncte procentuale, spre deosebire de țările membre UE unde a crescut cu 20 de puncte procentuale.

Florin Cîțu: ”O mare parte din banii aceștia au ajuns în buzunarele trompetelor PSD”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    21 Oct 2020   •   14:00

”Transparență si profesionalism 

În medie, datoria publică a țărilor membre UE crește cu 20 puncte procentuale în 2020.

Prin comparație, în România, datoria publică crește cu DOAR 7 puncte procentuale. Asta deși șocul care a lovit economia globală a lovit cu aceeași intensitate și România.

Florin Cîțu: ”Criza economică a dus la scăderea veniturilor față de bugetele inițiale”

Datoria publică crește pentru că în TOATE țările au crescut deficitele bugetare în urma crizei economice determinată de criza de sănătate.

Criza economică a dus la scăderea veniturilor față de bugetele inițiale iar criza de sănătate a crescut cheltuielile pentru sănătate și pentru susținerea economiei.

Același lucru se întâmplă în TOATE țările din lume. Fără excepție.

Florin Cîțu: ”România a pornit cu un handicap major”

Totuși România este diferită. România a pornit cu un handicap major. A fost administrată de o gașcă de infractori în ultimii ani și din păcate trebuie să plătim pentru ce au furat aceștia.

Am preluat o economie distrusă, cu facturi în valoare de aproximativ 30 miliarde lei neplatite (!!!) și cu datorii scadente de aproxmativ 50 de miliarde lei (10 miliarde lei peste câteva zile). Adica am pornit cu o gaura la buget de 80 de miliarde lei in 2020.

Florin Cîțu: ”Am reușit imposibilul”

În aceste condiții am reușit imposibilul.

În România am reușit:

- să avem un pachet substanțial și printre cele mai eficiente de susținere a economiei, aproximativ 7% din PIB, - bani care nu erau în buget la începutul anului

- să avem CEA MAI MICA creștere e deficitului bugetar din UE

- să avem printre cele mai mici creșteri ale datoriei publice din UE

Florin Cîțu: O mare parte din banii aceștia au ajuns în buzunarele trompetelor PSD

Bineînțeles că televiziunile/site-urile de fakenews nu au întrebat niciodată cum de au fost făcute aceste datorii în guvenarea socialistă în timp ce restul lumii avea surplus la buget. Normal că nu. O mare parte din banii aceștia au ajuns în buzunarele trompetelor PSD. Le știți foarte bine care sunt.

Așa cum v-am promis, și cum am făcut până acum, voi demasca în continuare toate ilegalitățile făcute de Dragnea, Ciolacu, Grindeanu zis și OUG13, Olguța Vasilescu etc în ultimii ani. Bineînțeles că asa cum am procedat și până acum toate rapoartele de control merg la instituțiile statului responsabile pentru anchetarea furtului din banul public”, scrie Florin Cîțu pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Marele Premiu al Australiei se vede la Antena 3 CNN
x close