Antena 3 CNN Politică Plângere penală pentru Florin Cîțu după ce a refuzat a șasea oară să fie audiat în Comisia Economică din Senat

Plângere penală pentru Florin Cîțu după ce a refuzat a șasea oară să fie audiat în Comisia Economică din Senat

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, a declarat că dorește să îi facă plângere penală ministrului Finanțelor.

Plângere penală pentru Florin Cîțu după ce a refuzat a șasea oară să fie audiat în Comisia Economică din Senat
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    20 Oct 2020   •   16:15

Daniel Zamfir, alături de alți senatori, l-au așteptat astăzi zeci de minute pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Este pentru a șasea oară când acesta decide să nu participe la audierea din Comisia Economică a Senatului, unde era așteptat pentru a da explicații. 

E puțin spus că ne persiflează!”, a spus senatorul PSD.  

Daniel Zamfir declara, chiar înainte de a intra în ședința din Comisia Economică a Senatului, că are de gând să-i facă plângere penală ministrului.

'În cazul în care va lipsi și astăzi, pentru a șasea oară, nu voi ezita să fac plângere penală pentru acest abuz grav în serviciu. Dacă se va întâmpla asta, să stabilească instanța dacă abaterile domnului Cîțu se încadrează în situația de abuz în serviciu'' spusese senatorul Daniel Zamfir, pentru DC News, înainte cu puțin timp de a începe dezbaterea, scrie DC News.

Florin Cîţu: Trebuie să plătim în acest an aproape 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD

După ce PSD l-a acuzat de îndatorarea ţării, Florin Cîţu reacţionează. România are de plătit în acest an aproape 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD în perioada când economia globală era pe creştere, a scris pe Facebook ministrul Finanţelor Publice.

Florin Cîţu afirmă că doar în câteva zile trebuie achitată o sumă de 10 miliarde de lei în contul unui împrumut din august 2017.

"Marcel Ciolacu, veţi plăti toţi pentru distrugerea economiei! PSD a distrus economia României. În 2020 trebuie să plătim aproape 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD în perioada când economia globală avea creştere economică. Ca să fie clar, aproximativ 50 de miliarde doar în 2020. Peste câteva zile trebuie să plătim aproape 10 miliarde de lei pentru un împrumut făcut de Dragnea şi Ciolacu în august 2017. Nu era nicio criză economică. Din contră. Economia globală o ducea foarte bine. În loc să reducă cheltuielile PSD, total iresponsabil, a crescut deficitul bugetar şi împrumuturile. Dacă PSD nu ar fi cheltuit aceşti bani pentru partid şi nu ar fi crescut deficitul acum puteam să-i folosim pentru sănătate. Un guvern responsabil ar fi avut surplus la buget în perioada de creştere economică. Da, Dragnea, Ciolacu, Grindeanu şi gaşca lor, pe lângă OUG 13 au transferat bani de la buget în buzunarele proprii. Până şi Grecia a ajuns la surplus bugetar în perioada de creştere economică din ultimii ani. Este îngrozitor cum şi-au bătut joc de România. Din punctul meu de vedere, aşa arată o strategie premeditată de distrugere a economiei naţionale şi pentru asta vor răspunde toţi", a arătat Florin Cîţu.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Val de aer polar în România! Temperaturi de până la -20 de grade!
x close