Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu, despre relația sa cu Nicolae Ciucă: ”Este foarte bună. Eu l-am propus ca premier”

Florin Cîțu, despre relația sa cu Nicolae Ciucă: ”Este foarte bună. Eu l-am propus ca premier”

Florin Cîțu, liderul PNL, a declarat că relația sa cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, este una foarte bună. Acesta a menționat că el a fost cel care l-a propus pe Ciucă pentru funcția de premier.

Florin Cîțu, despre relația sa cu Nicolae Ciucă: ”Este foarte bună. Eu l-am propus ca premier”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    28 Oct 2021   •   12:53

Întrebat care este relația sa cu Nicolae Ciucă, premierul desemnat, Florin Cîțu a răspuns: ”Foarte bună. Eu l-am propus. Să știți că aceste zile am stat în fiecare zi multe, multe ore împreună”.

Florin Cîțu a fost întrebat cum va primi Klaus Iohannis ideea de revenire a USR la guvernare, în contextul în care președintele i-a numit ”crizatori” și ”iresponsabili”: ”În primul rând, nu știu dacă o să avem o discuție cu președintele României astăzi, aceste întâlniri sunt întotdeauna cerute de domnul președinte, deci nu știu dacă o să avem această întâlnire.

În al doilea rând, mandatul nostru nu s-a flexibilizat, este același mandat. Un mandat cu guvern minoritar PNL-UDMR. Bineînțeles, domnul premier desemnat, Nicolae Ciucă, trebuie să aibă discuții pentru a convinge partidele să ne susțină cu vot în Parlament, să susțină un guvern minoritar”, a spus Florin Cîțu.

În contextul în care USR a declarat că nu va susține un guvern minoritar și vor ca Nicolae Ciucă să își depună mandatul, Cîțu a fost întrebat cum va negocia cu ei această coaliție și cât de plauzibilă este această variantă.

”Revin la ce am spus din primul moment, de când l-am propus pe domnul Nicolae Ciucă. PNL a făcut un pas important, a arătat că înțelege importanța momentului prin care trece România până astăzi. Până în acest moment, nu am văzut niciun grad de concesie din partea celor de la PSD sau de la USR”, a explicat liderul PNL.

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close