Antena 3 CNN Politică Gabriel Oprea recunoaşte. Secretarii de stat, numiţi pe criterii politice

Gabriel Oprea recunoaşte. Secretarii de stat, numiţi pe criterii politice

Gabriel Oprea recunoaşte. Secretarii de stat, numiţi pe criterii politice
10 Ian 2009   •   14:02

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea, a susţinut sâmbătă o conferinţă de presă în care a amintit necesitatea aderării României la spaţiul Schengen în 2011. În acest scop, un rol important îl va avea Departamentul Schengen, nou înfiinţat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Departamentul va fi condus de Trifan Florea.
Gabriel Oprea a recunoscut că noii şefi din cadrul Ministerului pe care îl conduce au fost făcute pe criterii politice, dar a precizat că au fost respectate criteriile de profesionalism şi experienţă.

Tot sâmbătă, ministrul le-a cerut prefecţilor o situaţie a stocurilor de păcură, în contextul crizei gazelor. Apelul a fost făcut în videoconferinţa, la care au fost invitaţi să participe reprezentanţii guvernului în teritoriu. În unele zone ale ţării, prefecţii spun că ar exista motive de îngrijorare privind aceste rezerve de combustibil.
În mai multe judeţe stocurile de păcură şi cărbune nu sunt suficiente decât pentru cel mult câteva zile. Cu toate acestea prefecţii au raportat ministrului că sunt stăpâni pe situaţie şi că populaţia nu va rămâne fără apă caldă şi căldură. Ministrul de Interne le-a cerut autorităţilor locale să anunţe din timp orice problemă în sistemul centralizat de încălzire şi să verifice dacă cetăţenii sunt obligaţi să suporte cheltuielile rezultate din trecerea CET-urilor de pe gaz pe combustibil alternativ.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close