Antena 3 Politică Gabriela Firea cere demisia ministrului Mediului, pe care îl acuză că induce panica în rândul populației. Documente-cheie privind calitatea aerului din București

Gabriela Firea cere demisia ministrului Mediului, pe care îl acuză că induce panica în rândul populației. Documente-cheie privind calitatea aerului din București

09 Ian 2020   •   15:14
Gabriela Firea cere demisia ministrului Mediului, pe care îl acuză că induce panica în rândul populației. Documente-cheie privind calitatea aerului din București
Sursa foto: Foto: Gabriela Firea/Facebook

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, cere demisia ministrului Mediului, pe care îl acuză că a indus panica în populație după ce a făcut recomandarea ca bucureștenii să poarte măști pentru a se proteja de poluare.

Gabriela Firea a publicat pe pagina de Facebook mai multe documente care arată calitatea aerului din București și din alte orașe mari din țară, precum Cluj și Brașov.

Referitor la București, documentul arată că în data de 31 decembrie 2019 calitatea aerului din Capitală era excelentă.

În plus, Gabriela Firea a precizat că, în cazul în care România va plăti sancțiuni din partea Comisiei Europene pentru poluare, acestea vor fi pentru perioada 2010 - 2014, când nu se afla la conducerea Primăriei Capitalei.

Citește și: Gabriela Firea îi răspunde ministrului Costel Alexe: „Aruncă cu noroi. Am luat foarte multe măsuri pentru îmbunătățirea calității mediului”

”Iata proba adevarului care doare : ministrul PNL al mediului minte! Pe cine vrea sa sperie si sa alunge din marile orase ale tarii? Pe cetateni, pe oficialii straini, pe turisti, pe investitori? Penelistul specializat in tocat banii europeni in firme de apartament pentru protejarea a 3 serpi vrea sa determine relocarea tuturor afacerilor in Budapesta sau la Sofia? Vrea sa ramana cetatenii romani fara locuri de munca? Statul - si incompetentul Domn Catu -, fara taxele si impozitele incasate de la multinationale?
In serviciul cui este ministrul PNL al mediului cand minte ca in Bucuresti oamenii trebuie sa poarte masca de protectie si ca se respira otrava!?
Domnule ministru, dati-va demisia pentru acest atentat la siguranta cetatenilor!
In marile aglomerari urbane din tara exista poluare, sunt anumite ore si zile in care se depasesc valorile admise - e o realitate pentru care avem toti o raspundere, si guvernul, si autoritatile locale.
Dar a exagera abuziv, a induce panica in populatie, si a introduce acest subiect in batalia politica este foarte grav, nu doar imoral.
Aveti mai jos capturi de pe site-urile agentiilor de mediu din Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, la final de an. (Agentiile de mediu sunt in subordinea Ministerului Mediului. Nu a primariilor!)
O palma pe obrazul gros al unui ministru incompetent!
PS : Daca Romania va plati sanctiuni din partea Comisiei Europene pentru poluare, acestea vor fi pentru perioada 2010 - 2014. Soc total! Nu Firea era primar atunci! Iar in ultimii trei ani am luat masuri anti-poluare cat altii in 30.
I le voi dovedi maine si Domnului Ministru - Otrava, daca va binevoi sa vina la intalnirea solicitata”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Citește și: Ministrul Costel Alexe a declarat că primăriile sunt cele care pot controla traficul și cele care derulează lucrările în orașe, subliniind că Bucureștiul produce un milion de tone de deșeuri pe an din cele șase pe care le produce România.

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close